Rossi tudja, hogy mi az IndyCar leggyengébb pontja

Rossi tudja, hogy mi az IndyCar leggyengébb pontja
credit: Penske Entertainment/Travis HinkleTovábbra sem nyugszanak a kedélyek a Formula-1 amerikai terjeszkedése kapcsán.

Véleményt formált már többek között Kevin Harvick, Chase Elliott, Ryan Blaney, Graham Rahal és Mario Andretti, utóbbi pedig egy saját ötlettel is előállt azt illetően, hogy miként válaszolhatna az IndyCar a világbajnoki sorozatnak.

A sorba most az öt F1-es futamot a háta mögött tudó Alexander Rossi is beállt.

„Nagyon izgatott vagyok a Formula-1 és Amerika miatt” – nyilatkozta az Andretti Autosport versenyzője a Honda Indy Grand Prix of Alabama sajtótájékoztatóján.

„Régen fordult elő, hogy egyszerre több futamuk is volt az Államokban. Ez egy nagy ország, semmi ok nincs arra, hogy ne rendezzenek hármat is.”

Rossi ugyanakkor elismerte, hogy komoly konkurenciát lát az európai gyökerű szériában.

„Nyilvánvalóan versenytársak, ha az amerikai piacot nézzük. Három futam már olyasmi, amire nagyon oda kell figyelni. Folyamatosan fejlődnünk kell és terveket készíteni a jövőre nézve. Elméletileg az iowai duplaforduló fantasztikus lesz idén, ami a promóternek, a partnereknek és mindenki másnak köszönhető, akik erőfeszítéseket tettek a megvalósítása érdekében. Szerintem hatalmas esemény lesz. Ha tényleg olyan eredményt hoz, mint amire mindannyian számítunk, akkor igazán jó példaként szolgálhat más pályák és helyszínek számára, hogy miként kell ezt csinálni.”


KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>Andretti: Kínos lenne, ha az IndyCar másolná a Drive to Survive-ot, de van más megoldás


„Az emberek főként a verseny miatt látogatnak ki, de nem csak ez a kizárólagos ok. Nehéz rábírni valakit arra, különösen a mostani világ zavaró tényezői mellett, hogy szenteljen három napot az életéből annak, hogy autók nézzen körözgetni. Az összes további dolog, a körítés kell ahhoz, hogy hajlandóak legyenek egész álló nap kint lenni és hozzák magukkal a barátaikat, családtagjaikat. Az F1-ben megvan ez a vonzerő. Nagyon jó munkát végeznek a marketing terén. Szerintem pontosan ezen kellene dolgoznia az IndyCarnak is. A termékünk különleges, egyszerűen csak kreatívan hirdetni kell és minél jobban megmutatni az embereknek.”

Hasonló véleményt fogalmazott meg a minap Mario Andretti is, mondván a promóción kell a leginkább javítania a szériának.

Az élő legenda ugyanakkor azt is kijelentette, hogy nem támogatja egy Drive to Survive-hoz hasonló dokusorozat elindítását.

Rossi nem ért ezzel egyet.

„Olvastam pár ember véleményét arról, hogy kellene-e az IndyCarnak is egy DtS-féle dolog. Szerintem igen, nem hiszem, hogy bármiféle negatív vonzattal bírna. Akkor lennének problémák, ha egy előre megírt forgatókönyv szerint zajlana. Az viszont jó lenne, ha bemutatnák a színfalak mögötti eseményeket és a sportban jelenlévő embereket. Én például sokat beszélek, de csak akkor, ha kérdeznek. Van egy haverom most itt Barberen, aki még sosem járt versenyen. Klassznak tartja az autókat a pályán, de többet szeretne tudni arról, mi zajlik a háttérben. Kíváncsi rá, miért vannak annyian az autó körül, miért foglalkoznak olyan sokan az adatokkal, mire figyelünk, a technikai részletek stb. Mindez nagyon érdekes.

A kétórás tévés közvetítés nagyszerű, de nem lehet sokat belesűríteni, főként csak a versenyre fókuszál. Pedig annyi minden történik az autón kívül is, amit a nézők tudni szeretnének…. Szerintem az IndyCar sokkal barátságosabb, az itteni emberek pedig jóval nyitottabb személyiséggel bírnak, mint az F1-esek. Ebből nagyon, nagyon jó dolgok sülhetnének ki. Mindannyiunknak tudatában kell lennie azzal, hogy egy szórakoztató iparág részesei vagyunk. Ezért beszélünk folyton a „show-ról”. Nem a pályán zajló eseményekkel van gond, az pont megadná a kellő alapot a hírveréshez. A probléma, hogy ez még sincs kihasználva.”