Larson egyetért azzal, hogy a NASCAR érzékenyítő tréningre kötelezte Hamlint

Larson egyetért azzal, hogy a NASCAR érzékenyítő tréningre kötelezte Hamlint
credit: Sean Gardner/Getty/NASCAR MediaA NASCAR hét elején jelentette be hivatalosan, hogy Denny Hamlinnek kötelezően részt kell vennie egy érzékenyítő tréningen.

A szankciót azután szabták ki rá, hogy a múlt vasárnapi, talladegai versenyt követően egy rasszista felhangúnak bélyegzett mémmel szólt be kollégájának, egyben barátjának, Kyle Larsonnak.

A szóban forgó GEICO 500 legvégén történt tömegbalesetért Hamlin a regnáló bajnok manőverezését tette felelőssé, aminek kapcsán megosztott egy Family Guyból származó, az ázsiai sofőröket parodizáló jelenetet, amire gondosan rá volt írva az anyai ágon japán származású Larson neve.

Később a JGR-es bocsánatot kért, de ezzel sem tudta elkerülni a NASCAR retorzióját.

A Cup jelenleg már a Dover Motor Speedwayen rendezendő fordulóra készül, amelynek során Larson nem tudta elkerülni a történtekre vonatkozó kérdéseket.

“A NASCAR azt tette, amit kellett” – nyilatkozta a Hendrick Motorsports pilótája.

Személy szerint engem nem bántott meg. Ugyanakkor tudom és szerintem most már Denny is tisztában van azzal, hogy több millió más emberre nézve viszont egy ilyen tweet sértő lehet. Olyan helyzetben vagyunk, hogy nagyon óvatosan kell kezelni, mit teszünk ki a nyilvánosság elé. Végigcsinálja az érzékenyítő tréninget és tanulni fog a hibájából.”Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy