IndyCar: VeeKay a leggyorsabb, Rossi autót tört [VIDEÓ]

IndyCar: VeeKay a leggyorsabb, Rossi autót tört [VIDEÓ]Rinus VeeKay elsőségével ért véget a Honda Indy Grand Prix of Alabama második edzése.

A Barber Motorsports Parkban rendezett gyakorlás legjobbja Rinus VeeKay lett, aki 1:05.9264 másodperces körével repítette az élre az Ed Carpenter Racing 21-es Dallara-Chevyjét.

Másodikként, 0.0872-es lemaradásban Pato O’Wardot érte a kockás zászló az Arrow McLaren SP színeiben, míg a harmadik pozíciót az Andretti Autosportot szolgáló Colton Herta csípte el.

A top 5-öt Scott McLaughlin (Team Penske) és Romain Grosjean (Andretti Autosport) tette teljessé.

Az edzés során két alkalommal is szükség volt a piros zászlóra.

Alig negyedórával a kezdés után Alexander Rossi elvesztette uralmát Andrettiék 27-es Dallara-Hondája felett és nagy erővel a 17-es kanyar szalagkorlátjának csapódott.

A 30 éves versenyző sértetlen maradt, az autó viszont ezt már nem mondhatta el magáról.

A csapatra megfeszített tempójú munka vár, hogy a kvalifikációra kijavítsák a gép hátulján keletkezett jelentős kárt, beleértve egy komplett motorcserét.

A baleset során leváló egyik alkatrészdarabra ráadásul az érkező Helio Castroneves ráfutott, de szerencséjére a Meyer Shank Racing 06-os gépének csak az első szárnya bánta.

Körülbelül 25 perccel később Will Power kicsúszása miatt kellett ismét megszakítani a körözést, komolyabb következménye viszont nem lett az incidensnek.