„Nem vagyok influenszer”-Az IndyCar címvédőjével senki sem foglalkozik, de őt ez nem zavarja

“Nem vagyok influenszer”-Az IndyCar címvédőjével senki sem foglalkozik, de őt ez nem zavarja
credit: Penske Entertainment/Chris OwensAlex Palou mindössze második szezonjában felért az IndyCar csúcsára.

A spanyol versenyző 2020-ban debütált a szériában még a Dale Coyne Racing színeiben, a következtő idényben pedig már a patinás Chip Ganassi Racingnél folytathatta.

Rögtön első CGR-es futamán, a Barber Motorsports Parkban életében először látogathatott el a victory lane-re, majd további két győzelmet aratva (Road America, Portland) végül magasba emelhette a szezon legjobbjának járó trófeát is.

Palou azonban nem szállt el, sőt.

Továbbra is két lábbal a földön jár és nem hajlandó megengedni magának azt a luxust, hogy elbízza magát.

Emellett pedig a kudarcoktól sem tör le, sőt csak még inkább doppingolják őt.

„Ha van egy rossz versenyem, akkor már vasárnap éjjel, vagy hétfő reggel el is kezdek dolgozni rajta” – nyilatkozta Palou az Indy Starnak.

„Tudom, hogy mások is ezt csinálják abban az esetben, ha én nyerek. Nem pihenhetek, mert minden egyes hétvége rendkívül fontos. Bajnokokkal vagyok körülvéve, akik sokkal sikeresebbek, mint én. Egyetlen bajnoki címet szerezni hatalmas, elképesztő dolog. Ha viszont összehasonlítjuk Scott Dixon hat titulusával és egy Indy 500 győzelmével, akkor máris szinte semmi. Ez csak a kezdet. Ha Jimmie-vel [Johsnon] vetem össze, akkor ugyanez a helyzet. Olyan emberek vesznek körül, akik sokkal jobbak nálam, ez pedig elgondolkodtat, mondván ‘Ó, nyertem, akkor most hátradőlhetek… De nem, még akkor is tizenhét futamból áll a szezon, egyetlen sikerrel nem lehet behúzni a bajnokságot'”.

Palou három forduló után jelenleg az összetett harmadik helyén tanyázik egy második, egy harmadik és egy hetedik pozíció révén.

Bár futamot még nem nyert, pontszámokat tekintve viszont már 3-mal több van a neve mellett, mint tavaly ugyanennyi forduló után. Emellett pedig azt is elmondhatja magáról, hogy eddig több ganassi versenyt zárt a dobogón, mint azon kívül (10 vs. 9).

Eredményei ellenére azonban a sajtó és a rajongók egyaránt afféle mellékvágányon kezelik őt és az esetek túlnyomó részében úgy tesznek, mintha csak nem is létezne.

Messze nem kap annyi figyelmet, mint az F1 felé igyekvő Colton Herta, a világbajnoki sorozattal szintén masszívan szemező Pato O’Ward, vagy épp a jövőjét tekintve folyamatosan az érdeklődés középpontjában lévő Alexander Rossi.

Sőt, tulajdonképpen a fél mezőnyt fel lehetne sorolni, akik mind jóval több médiafigyelemben részesülnek, mint a jelenlegi címvédő.

Palou-t viszont ez nem igazán zavarja.

„Ez igaz, nem sokat foglalkoznak velem. Emlékszem a Long Beach-i pódiumceremónia után valaki azt mondta nekem, hogy eléggé pocsékan kezdődött a szezonom a tavalyi bajnokság óta. Erre én annyit válaszoltam, hogy ‘Hékás, kétszer álltam dobogóra és van egy hetedik helyem, szerintem ez egy elképesztő kezdés”. Olyan emberekről is sokkal többet beszélnek, akik még a tob 10-ben sincsenek, de ez rendben van. Nem bánom, én nem vagyok egy influenszer. Nincs szükségem arra, hogy mások rólam diskuráljanak. Ugyanakkor a fenébe is, idén már hazavittem két trófeát, ami elképesztő indítása az évnek.”