Mérgezés miatt kellett eltávolítani Danica Patrick mellimplantátumait

Mérgezés miatt kellett eltávolítani Danica Patrick mellimplantátumait
credit: Jonathan Ferrey/Getty/NASCAR MediaDanica Patrick mindig is híres volt arról, hogy rendkívül komolyan veszi az egészséges életmódot.

Az autóversenyzéstől 2018-ban visszavonult wisconsini hölgynek ezt nem is kellene hirdetnie, hiszen puszta ránézésre is egy életerős, kirobbanó formában lévő sportember benyomását kelti.

A látszat viszont olykor csal.

Patrick a minap a közösségi médiában fedte fel, hogy szerdán műtőasztalra feküdt, aminek során eltávolították a mellimplantátumait.

A 40 éves sztár elárulta, maximálisan fittnek érezte és látta magát, egyedül csak az zavarta, hogy a természet nem áldotta meg olyan keblekkel, mint amilyeneket szeretett volna.

Ennek következtében 2014 novemberében mellnagyobbító operációnak vetette alá magát, a beavatkozás pedig teljesen komplikációmentesen zajlott.

Bő három évvel később viszont különös tüneteket kezdett észlelni magán.A haja egészségtelenné, töredezetté vált, majd minden ok nélkül felszedett pár kilót, amit aztán sehogyan sem tudott leadni.

A problémák egyre sokasodtak.

Tovább gyarapodott a súlya, hullott a haja, menstruációs zavarai lettek, gyakran szédült, fáradékonnyá vált, fájtak a kezei, kiszáradt a bőre, érzékeny lett a hőmérséklet-változásra, gyulladások jelentek meg a szervezetében és fura módon még az arcformája is megváltozott.

Patrick orvosi vizsgálatok tömkelegén esett át, miközben újabb és egyre ijesztőbb jeleket észlelt magán.

A tesztek több egyéb mellett pajzsmirigy alulműködést, nehézfém-mérgezést, hipoglikémiát, alacsony ösztrogén, fehérvérsejt és progeszteron-szintet tártak fel nála.

Mint kiderült, a tüneteket a mellimplantátuma okozta, vagyis a szilikon lassan mérgezte őt.

„A meggyőződésem, hogy nem az a kérdés jelentkeznek-e a tünetek, hanem, hogy mikor. Van akinél azonnal, másoknál pedig 15 évvel később” – írta Patrick.

„A szilikon egy idegen dolog és vegyi anyagok oldódnak ki belőle.”

Az IndyCar máig egyetlen női futamgyőztese közzétett két fotót, amely a műtét előtt és után készült, néhány óra különbséggel.A második képen máris élettelibbnek tűnik az arca, nincsenek karikák a szemei alatt, állítása szerint rögtön azután, hogy felébredt energikusabbnak érezte magát és a tüdőkapacitása is 30%-kal javult.

„Ezt az általánosan nem elismert állapotot mellimplantátum-betegségnek nevezik. Figyelj oda, ha problémákat észlelsz, vagy ismersz valakit, aki ilyesmivel küzd. A közös pont az, hogy olyan tünetek vannak, amik sehogyan sem múlnak el. Én három orvosnál jártam és hat-nyolc pajzsmirigy-gyógyszert szedtem, 90 napos diétán és kelátterápián voltam, előfordult, hogy napi 30 tablettát kellett bevennem, eredménytelenül. Nem éreztem jobban magam.”

Most már szerencsére a teljes gyógyulás útjára lépett és reméli, azzal, hogy elmesélte történetét másoknak is segíthet, akik hozzá hasonló cipőben járnak.


Patrick a műtét után (credit: Danica Patrick/Instagram)
Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy