Mérgezés miatt kellett eltávolítani Danica Patrick mellimplantátumait

Mérgezés miatt kellett eltávolítani Danica Patrick mellimplantátumait
credit: Jonathan Ferrey/Getty/NASCAR MediaDanica Patrick mindig is híres volt arról, hogy rendkívül komolyan veszi az egészséges életmódot.

Az autóversenyzéstől 2018-ban visszavonult wisconsini hölgynek ezt nem is kellene hirdetnie, hiszen puszta ránézésre is egy életerős, kirobbanó formában lévő sportember benyomását kelti.

A látszat viszont olykor csal.

Patrick a minap a közösségi médiában fedte fel, hogy szerdán műtőasztalra feküdt, aminek során eltávolították a mellimplantátumait.

A 40 éves sztár elárulta, maximálisan fittnek érezte és látta magát, egyedül csak az zavarta, hogy a természet nem áldotta meg olyan keblekkel, mint amilyeneket szeretett volna.

Ennek következtében 2014 novemberében mellnagyobbító operációnak vetette alá magát, a beavatkozás pedig teljesen komplikációmentesen zajlott.

Bő három évvel később viszont különös tüneteket kezdett észlelni magán.

A haja egészségtelenné, töredezetté vált, majd minden ok nélkül felszedett pár kilót, amit aztán sehogyan sem tudott leadni.

A problémák egyre sokasodtak.

Tovább gyarapodott a súlya, hullott a haja, menstruációs zavarai lettek, gyakran szédült, fáradékonnyá vált, fájtak a kezei, kiszáradt a bőre, érzékeny lett a hőmérséklet-változásra, gyulladások jelentek meg a szervezetében és fura módon még az arcformája is megváltozott.

Patrick orvosi vizsgálatok tömkelegén esett át, miközben újabb és egyre ijesztőbb jeleket észlelt magán.

A tesztek több egyéb mellett pajzsmirigy alulműködést, nehézfém-mérgezést, hipoglikémiát, alacsony ösztrogén, fehérvérsejt és progeszteron-szintet tártak fel nála.

Mint kiderült, a tüneteket a mellimplantátuma okozta, vagyis a szilikon lassan mérgezte őt.

„A meggyőződésem, hogy nem az a kérdés jelentkeznek-e a tünetek, hanem, hogy mikor. Van akinél azonnal, másoknál pedig 15 évvel később” – írta Patrick.

„A szilikon egy idegen dolog és vegyi anyagok oldódnak ki belőle.”

Az IndyCar máig egyetlen női futamgyőztese közzétett két fotót, amely a műtét előtt és után készült, néhány óra különbséggel.A második képen máris élettelibbnek tűnik az arca, nincsenek karikák a szemei alatt, állítása szerint rögtön azután, hogy felébredt energikusabbnak érezte magát és a tüdőkapacitása is 30%-kal javult.

„Ezt az általánosan nem elismert állapotot mellimplantátum-betegségnek nevezik. Figyelj oda, ha problémákat észlelsz, vagy ismersz valakit, aki ilyesmivel küzd. A közös pont az, hogy olyan tünetek vannak, amik sehogyan sem múlnak el. Én három orvosnál jártam és hat-nyolc pajzsmirigy-gyógyszert szedtem, 90 napos diétán és kelátterápián voltam, előfordult, hogy napi 30 tablettát kellett bevennem, eredménytelenül. Nem éreztem jobban magam.”

Most már szerencsére a teljes gyógyulás útjára lépett és reméli, azzal, hogy elmesélte történetét másoknak is segíthet, akik hozzá hasonló cipőben járnak.


Patrick a műtét után (credit: Danica Patrick/Instagram)