Sajtó: Megvan a 106. Indy 500 harmincharmadik nevezője!

Sajtó: Megvan a 106. Indy 500 harmincharmadik nevezője!
credit: Penske Entertainment/James BlackA Penske Entertainment óriási erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy elkerüljék azt a csúfságot, miszerint nem lesz meg idén az Indianapolis 500 tradicionáis, harminchárom fős mezőnye.

A nevezési lista hónapok óta harmickét autó/versenyző kombón állt, a potenciális új programok pedig egymás után adták be a kulcsot.

Ennek okat többrétű: szponzortalanság, érdekellentétetek, valamint szakemberhiány egyaránt ellehetetlenítette a csapatok terveit.

Végül három jelölt maradt terítéken, akiknek Penske-ék a hírek szerint még a csillagokat is leígérték az égről, csakhogy ott legyenek a Május Hónap programsorozatán.

Az IndyCarban idén legelső, teljes szezonját teljesítő Juncos Hollinger Racing kezdettől fogva ellene volt annak, hogy plusz egy autót indítsanak Indianapolisban.

A gárda teljes erőbedobással jelenlegi egyetlen gépére akar fókuszálni, amelynek volánja mögött az újonc Callum Ilott készülhet élete első Indy 500-ára.

Bár a JHR nemrég úgy fogalmazott, ha nagyon muszáj, akkor kisegíti a Kapitányt, a legfrisebb sajtóinformációk szerint azonban már biztosan nem lesznek érintettek a harmincharmadik nevező programjában.

A RACER értesülései szerint a „megmentő” projektet a Cusick Motorsports és a DragonSpeed hozhatja össze, a Chevy-motoros Dallara versenyzőjeként pedig a három ötszázas rajtot maga mögött tudó Stefan Wilson kaphat újabb lehetőséget.

A hírt egyelőre egyik érintett sem kívánta kommentálni.

A szaklap azonban úgy tudja, hogy várhatóan a jövő hét folyamán érkezhet hivatalos bejelentés.