Talladega jócskán népszerűbb a bristoli dirtnél, javított az F1 – Itt vannak a nézettségi adatok!

Talladega jócskán népszerűbb a bristoli dirtnél, javított az F1 – Itt vannak a nézettségi adatok!
credit: James Gilbert/Getty/NASCAR MediaEgy hét leforgása alatt két gyökeresen különböző pályatípuson feszült egymásnak a NASCAR Cup mezőnye.

Április 17-én még a Bristol Motor Speedway dirtjén versenyeztek, múlt vasárnap pedig már a Talladega Superspeedway ikonikus oválján csaptak össze.

A GEICO 500 névre hallgatott futam 4.682 millió nézőt ültetett az amerikai képernyők elé, ami közel 700 ezer szempárral bizonyult többnek az előző, agyagos-fűrészporos viadal számainál.

A tavaly tavaszi, degai fordulóhoz képest viszont kicsivel rosszabbul zárták, lévén akkor 4.7 millió ember mutatott érdeklődést.

Az Xfinity Series szombati, szintén a 2.66 mérföldes oválpályán lezajlott futama jelentős növekedést prezentált a 2.061 millió nézőjével, miután 2021-ben „csak” 1.596 millióan követték az eseményeket a Nielsen mérései szerint.

A hétvége másik nagy eseménye, a Formula-1 Emilia-romagnai Nagydíja 1.003 millió rajongót vonzott. Ezzel kissé alulmaradt a szezonindító, közel-keleti fordulókhoz képest, de még így is az ESPN hatodik legnézettebb F1-es futama lett.

Az imolai verseny ráadásul dobott az átlagnézettségen is.

Az elmúlt idény első négy viadalát átlagosan 909 ezren látták, ez az arány pedig idén már 1.1 millió.