BREAKING: Hendrick-sztárokkal bővül Dale Jr. csapata

BREAKING: Hendrick-sztárokkal bővül Dale Jr. csapata
credit: Logan Riely/Getty/NASCAR MediaA JR Motorsports hivatalosan bejelentette, hogy további öt futammal bővíti ötödik autójának idei programját a NASCAR Xfintiy Seriesben.

A csapat társtulajdonosa – egyben az egykori Hendrick-pilóta -, Dale Earnhardt Jr. ikonikus, 88-as rajtszámát viselő Chevrolet így már kilenc versenyen fog elrajtolni a szezon hátralévő részében.

A kiterjesztett program főszponzoraként Rick Hendrick online autókereskedését, a HendrickCars.com-ot jegyzik, amely Kyle Larson 5-ös Cup-autójának a kiemelt támogatója, emellett pedig számos dirt-pályás sprint car, late model és midget viadalon való részvételét is finanszírozza.

Jelen partnerség értelmében a HMS három pilótája fog osztozni a 88-ason a nemzeti másodosztályban.

Chase Elliott a május 7-ei, darlingtoni fordulón pattan be a volán mögé.

Két hét múlva, a Texas Motor Speedwayen, majd a július 16-ai, New Hampshire Motor Speedwayen rendezendő futamon már William Byronon lesz a sor.

Végül augusztus 20-án, Watkins Glenen és szeptember 3-án, Darlingtonon Larson kap lehetőséget.

A JRM flottája négy teljes munkaidős autóból áll, míg a részidős Chevy az eredeti tervek szerint csak négy viadalon vett volna részt Miguel Paludóval, valamint a szokásos, évi egy bevetésén Martinsville-en már túl is esett Dale Jr.-ral.