NASCAR: Kyle Busch nem zárja ki, hogy az idei szezon végén visszavonul

NASCAR: Kyle Busch nem zárja ki, hogy az idei szezon végén visszavonul
credit: Meg Oliphant/Getty/NASCAR MediaKyle Busch jelenlegi szerződése év végén jár le a Joe Gibbs Racinggel és ő maga sem tudja, hogy mi lesz a sorsa jövőre.

A kétszeres NASCAR Cup bajnok helyzetét ráadásul megnehezíti, hogy az idei szezon után távozik a NASCAR-ból a Mars Inc., amely több, mint két évtizede a csapat egyik kiemelt támogatója, egyben pedig az M&M’s márka révén Busch ikonikus szponzora is.

A most zajló, talladegai hétvége szombati napján tartott sajtótájékoztatón a 36 éves pilóta nem is tudta elkerülni a 2023-ra vonatkozó érdeklődést, mondván nyugtalanítja-e, hogy még mindig nincs eldöntve a hosszabbításának kérdése.

Tegnap” – válaszolta Busch, amikor arról kezdték faggatni, hogy mikor szeretné, ha végre eléje tennék az új kontraktust.

„Nem igazán idegesít, ha megtörténik, akkor megtörténik. Ha pedig nem, akkor, nem és viszlát.”

Ezzel rögtön meg is kongatta a vészharangot, mondván valóban reális opció lehet-e JGR-től való a búcsú.

Erre csak ennyit reagált:

„Kérdezzék Joe Gibbst.”

A fő gond a fentebb már említett szponzorációs nehézség.

A JGR továbbra sem találta meg a Mars utódját, márpedig ezen cég finanszírozta Busch eddigi versenyeinek oroszlánrészét.

„A szponzoráicós háttér nem az én problémám” – mondta a Cup hatvanszoros futamgyőztese.

Busch nem lát sok esély arra, hogy egy másik csapatnál köt ki abban az esetben, ha a JGR-rel való hosszabbítás meghiúsul.

Emellett azt is kizárja, hogy a manapság már az IndyCarban vezető Jimmie Johnsonhoz hasonlóan más szériára vált.

„Ha nem jön össze a folytatás a JGR-rel, akkor a Brexton [a szintén versenyző, hatéves fia -a szerk.] autóját szállító teherautó sofőrje leszek.”