Indy 500 teszt: Newgarden és VeeKay a leggyorsabb, mind az öt Ganassi-autó top 10-ben

Indy 500 teszt: Newgarden és VeeKay a leggyorsabb, mind az öt Ganassi-autó top 10-ben
credit: Penske Entertainment/Joe SkibinskiDöcögősen indult, de annál produktívabban zajlott le a 106. Indianapolis 500 második, egyben utolsó tesztnapja.

A körözés közel négyórás halasztással indult hála az esős időjárásnak, innentől fogva viszont már teljes egészében problémamentesen zajlott a munka.

A legjobb tempót az összetettet jelenleg vezető Josef Newgarden (Team Penske) produkálta 229.519 mph-val, míg a második pozícióban a Dale Coyne Racinget szolgáló Takuma Satót érte a kockás zászló 229.427 mph-s átlagsebességének köszönhetően.

Harmadikként Tony Kanaan zárt a Chip Ganassi Racing 1-es számú Dallara-Hondájával.

Ezen csapatnak ráadásul ötszörösen is volt oka az örömre, hiszen a többi autójuk is a top 10-ben fejezte be a napot: Scott Dixon a negyedik, Alex Palou a hetedik, Jimmie Johnson a nyolcadik, Marcus Ericsson pedig a tizedik lett.

A csütörtöki napon csak harmincegyen vettek részt, miután a Meyer Shank Racing az előző napi baleset után úgy döntött, nem küldi pályára az Helio Castroneves által vezetett 06-ost.

Bár az autó nem sérült meg túlzottan, a csapat mégis azt a tájékoztatást adta, hogy a tökéletes javítási munkálatok okán maradnak távol a teszttől.

Ez a Dallara-Honda egyébként pontosan az volt, amivel a brazil tavaly megnyerte karrierje negyedik Indy 500-át.Szélárnyék nélküli körök tekintetében a legjobb ötben kizárólag Chevrolet-motoros gépeket találunk.

Közülük is a csúcssebességet Rinus VeeKay prezentálta.

A holland pilóta 221.314 mph-t sajtolt ki az Ed Carpenter Racing 21-es Dallara-Chevyjéből.

Ezen lista második helyén Scott McLaughlin (Team Penske) landolt 221.221 mph-val, majd őt követte az ECR-es Conor Daly 220.793 mph-val.

A negyedik és ötödik pozíciókat egyaránt az AJ Foyt Racing foglalta el JR Hildebrand (220.546 mph) és Dalton Kellett (219.645 mph) sorrendben.

A leggyorsabb magányosan megtett, hondás kört Colton Herta hozta 219.645 mph-val.

A csütörtök során az autók összesen 3267-szer mentek végig az IMS 2.5 mérföldes oválján, a két legszorgalmasabb versenyzőnek pedig Ericsson, Palou, valamint az andrettis Romain Grosjean bizonyult 148, 147, illetve 145 körrel.Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy