Indy 500: Johnson megválaszolta a legfontosabb kérdést

Indy 500: Johnson megválaszolta a legfontosabb kérdést
credit: Penske Entertainment/James BlackA 106. Indianapolis 500 jelenleg zajló kollektív tesztjének közepette a versenyzőket máris megkérdezték arról, hogy győzelmük esetén milyen tejet akarnak inni a victory lane-en.

Bár a múltban többen szerettek volna például csokoládés, vagy kávés tejet kérni, ezt a viadal szabályai sajnos nem teszik lehetővé.

Tavaly a Meyer Shank Racingnek azért sikerült epres nedüvel is ünnepelnie Helio Castroneves sikerét, de ezt csak a hagyományos fehér ital után, afféle kiegészítésként engedélyezték számukra.

A versenyzők ugyanis háromféle verzió közül választhatják ki az esetleges győzelmük után, jellegzetes üvegben kapott italt: teljes, 2%-os, vagy sovány tej.

Az erre vonatkozó kérdőívet a debütálására készülő Jimmie Johnson meg is osztotta követőivel, amiből kiderül, hogy ő a teljes tejbe szeretne belekortyolni május végén.

“Először kellett leadnom tejrendelést az általános iskola óta” – írta a fotó mellé a Chip Ganassi Racing pilótája.

Az Indianapolis 500 ezen hagyományát Louis Meyer honosította meg, aki 1936-as diadala után hűtötte le magát az édesanyjától kapott íróval, miután a kedves mama szerint ennél jobb szomjoltó nincs a nagy hőségben.

Tavaly Ed Carpenter és Simona De Silvestro, 2019-ben pedig James Hinchcliffe szeretett volna a néhai pilóta előtt íróval tisztelegni, de a verseny tejeiért felelő American Dairy Association Indiana azonban ezt nem hagyta jóvá.Az ok, hogy a manapság üzemileg gyártott termék össze sem hasonlítható azzal a házi készítésűvel, amit Meyer ivott 1936-ban.

A jelenlegi író minősége és ízvilága messze elmarad ettől, nem hiába használják már főként csak főzéshez, ráadásul rendkívül romlandó is.


Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy