HIVATALOS: Carpenterékkel tér vissza az IndyCar csajcsapata!

HIVATALOS: Carpenterékkel tér vissza az IndyCar csajcsapata!
credit: Penske Entertainment/Chris JonesEgyesíti erejét a Paretta Autosport és az Ed Carpenter Racing, aminek köszönheteőn a Beth Paretta vezette alakulat három versenyen is elindulhat az idei IndyCar-szezon hátralévő részében.

A tavalyi Indianapolis 500-on, a Team Penske-vel partnerségben debütált, zömében hölgyekből álló gárda technikai frigyre lép az ECR-rel, amely megállapodás létrejöttében oroszlánrész hárult a PA-val szoros kapcsolatot ápoló Chevrolet-re is.

Parettáék a június 12-ei, Road America-i fordulón hajtanak először pályára, majd ezt követi a július 3-ai Mid-Ohió-i verseny, majd az augusztus 7-ére kiírt, nashville-i Music City Grand Prix.

A 16-os számú Dallara-Chevyt a 105. Indy 500-hoz hasonlóan újra Simona De Silvestro vezetheti.

Jelen állás szerint ráadásul nem kizárt egy negyedik futam is, ez viszont egyelőre még csak tervezési fázisban van.

A Paretta Autosport vadonatúj szponzorral vág neki a részidős programnak a készségfeljesztő, ügyességi játékokban utazó KiwiCo képében.

„Izgatottan jelentem be, hogy visszatérünk az NTT IndyCar Seriesbe” – mondta Paretta.

„A bemutatkozásunk nagyszerűen alakult 2021-ben, Roger Penske-vel és a Team Penske-vel együttműködve, a Race for Equality and Change program részeként. Azóta folyamatosan azon dolgoztam, hogy tovább építkezzünk és lehetőségünk nyíljon a csapatunk növekedésére. A tavaly megszerzett ismeretek és támogatás felbecsülhetetlen értékű és képesek leszünk ezt tovább vinni az Ed Carpenter Racinggel való programunkhoz. Nagyon izgalmas!”

A PA sikeresen kvalifikálta magát a 105. Indy 500 mezőnybe, végül azonban egy baleset miatt idő előtt kiállni kényszerültek.

A Team Penske-vel való közös munka nem folytatódott, mivel a Kapitány csapata jelentős átcsoportosításra kényszerült a Porschéval közös LMDh-program miatt, aminek következtében már nem maradt annyi erőforrásuk, hogy Parettáékat támogassák.

Az üzletasszony több más csapattal is tárgyalt, a befutó pedig végül az ECR lett.

„Rendkívül izgatottak vagyunk, hogy részesei lehetünk a Paretta Autosport növekedésének” – idézi a hivatalos sajtóközlemény Carpentert.

„Közelről figyeltük, hogy mit értek el a tavalyi Indy 500-on és alig várjuk, hogy segítsük őket a további fejlődésükben és elérhessék céljukat, ami a teljes szezonos nevezés. Nagyon tisztelem Beth-t és Simonát, várakozással tekintünk afelé, hogy sikereket érjünk el közösen az idény későbbi részében.”