Akár négy autója is lehet a McLarennek jövőre

Akár négy autója is lehet a McLarennek jövőre
credit: Penske Entertainment/Joe SkibinskiRendületlenül fejleszti 2023-as IndyCar-programját az Arrow McLaren SP.

Már szinte biztosra vehető, hogy jövőre háromautósra bővítik teljes szezonos flottájukat, emellett pedig terítéken van egy negyedik gép hadrendbe állítása is a 107. Indianapolis 500-ra.

„Határozottan elkötelezettek vagyunk a harmadik autó [full munkaidős] nevezése felé” – nyilatkozta Zak Brown a RACER-nek.

„Leadtuk a megrendelést az összes felszerelésre. Most pedig már pontosan azon dolgozunk, amire számítanak: megpróbáljuk kitalálni, hogy miként fog kinézni a jövő évi pilótafelállásunk.”

Néhány nappal ezelőtt az Associated Press megszellőztette, hogy már szinte borítékolható a jelenleg az Andretti Autosportot szolgáló Alexander Rossi átigazlolása a wokingiakhoz.

A McLaren-vezér úgy fogalmazott, hogy még nincs semmi véglegesítve, de reményei szerint hamarosan előrelépések fognak történni a lehető legjobb felkészülés érdekében.

„Sok nagyszerű versenyző van az IndyCarban, néhányan pedig közülük elérhetőek is, úgyhogy igyekszünk rájönni, hogy mi lenne a legjobb háromfős csapat számunkra. Pont ma beszélgettünk arról, hogy indíthatnánk egy negyedik autót is az Indy 500-on. Kicsit korai még végleges döntést hozni. Én viszont azt mondom, hogy hajlunk erre.”

A jövő évi, potenciális negyedik Dallara-Chevyt ennek a kiterjesztett programnak sikerétől teszik függővé.

„Van még egy kis időnk. Látni akarom, miként muzsikál majd a három autó, mielőtt még döntést hoznánk az Indy 500-as negyedikről.”

Az idei évet tekintve az AMSP immár zsinórban másodszor fog három gépet is nevezni a két indianapolisi fordulóra, vagyis a roadon rendezendő GMR Grand Prix-re, majd az utána jövő 500-ra.

Akárcsak tavaly, ezúttal is Juan Pablo Montoya fog csatlakozni a teljes munkaidős Pato O’Ward és Felix Rosenqvist mellé, akiknek rendhagyó autói a minap be is mutatták.

KAPCSOLÓDÓ: