NASCAR: Ty Gibbs édesapjának feltették azt a kérdést, amit nem akart hallani

NASCAR: Ty Gibbs édesapjának feltették azt a kérdést, amit nem akart hallani
credit: NASCAR/FS1A martinsville-i Xfinity-futam óta már bő egy hét eltelt, a rajongók viszont továbbra sem akarják elengedni a témát.

Mint ismeretes, a verseny során többször is konfrontálódott egymással Ty Gibbs és Sam Mayer, ami a leintést követően egy kisebb tömegverekedésben csúcsosodott ki.

A balhét a Joe Gibbs Racingnek vezető – egyben a gárda alapító-tulajdonosának unokája -, azaz Ty kezdte, aminek során egy NASCAR-tisztviselő megsérült, Mayernek pedig felszakadt a szemöldöke.

A 19 éves pilóta végül 15.000 dollár pénzbírságot kapott azért, mert a pitroadon dühében szánt szándékkal ráparkolt Mayer autójára. Magáért a bunyóért viszont nem szankcionálták.

Az eset komoly vitát generált a szurkolók között, mondván Gibbs rovásán már egyre több, vitatható húzás szerepel és ki tudja meddig fog elmenni, ha szó nélkül hagyják „garázdálkodni”.

A vasárnapi, bristoli dirtön rendezett Cup-futam a JGR, azon belül Kyle Busch győzelmét hozta. Az ennek apropóján rendezett sajtótájékoztatón a csapat társtulajdonosa – és Ty édesapja -, Coy Gibbs is részt vett.

Egy riporter pedig rögtön neki is szegezte azt a kérdést, amit szemmel láthatóan nem igazán akart hallani:

” Coy, Ty-nak zsinórban már két eseménydús hét van a háta mögött, különösképpen a legutóbbi, amely már verekedésbe torkollott. Milyen beszélgetést folytattak le vele, ha egyáltalán sor került ilyesmire?

Ekkor Busch főnöke felé fordult:

„Igen apu?”

Coy Gibbs feszengeni kezdett:

„Tönkretesznek egy jó éjszakát, nem érzik magukat rosszul emiatt? Oké, nézzék, a fiamról van szó. A hét minden napján 24 órában, az év 365 napján mögötte állok. A beszélgetéseink privátban zajlanak. Mi egy nagyon kemény család vagyunk és ebben a szellemben is neveljük a gyerekeinket. Büszke vagyok rá, mint emberre és úgy vélem, hogy ő egy nagyon tehetséges autóversenyző is. Szóval, ennyit fűznék az egészhez.”