NASCAR: Most már biztos, hogy Dale Earnhardt Sr. rajongói sírni fognak Talladegán

NASCAR: Most már biztos, hogy Dale Earnhardt Sr. rajongói sírni fognak Talladegán
Larry McReynolds és Dale Earnhardt Sr. (credit: NASCAR/Archive)Megható élményben lesz része Dale Earnhardt Sr. népes rajongótáborának Talledegán.

A NASCAR Xfinity Series április 16-án rendezendő fordulójának mezőnyében újfent lehetőséget kap a tíz NASCAR-győzelme révén a pályán rekordernek számító Megfélemlítő unokája, Jeffrey Earnhardt.

A 32 éves versenyző ráadásul először versenyezhet annak a Richard Childress Racingnek, amelynek kötelékében nagyapja hét bajnoki címéből hatot ünnepelhetett.

Ez a tény már önmagában véve könnyeket csalhat a rajongók szemébe, a nosztalgikus párhuzamnak azonban itt még messze nincs vége.

Jeffrey ugyanis nem csak megkapja a legendás 3-as rajtszámot, de a kedvéért még Dale Sr. egykori híres crew chiefje, Larry McReynolds is visszatér a pitbe.

Az elmúlt években már a FOX NASCAR-kommentátoraként ismert szakember huszonegy év után először fogja ellátni a csapatvezetői feladatokat.

McReynolds 1997-1998-ban volt az Earnhardt autóján dolgozó gárda főnöke, utóbbi évében pedig kulcsszerepet játszott abban, hogy a néhai pilóta huszadik nekifutásra végre megnyerte első – és sajnos utolsó – Daytona 500-át.

Ezt megelőzően hat évvel viszont McReynolds már egyszer eljutott a Nagy Amerikai Verseny victory lane-jére, méghozzá a Robert Yates Racing 28-as Fordját vezetett Davey Allison crew chiefjeként.

Utolsó bevetését ebben a munkakörben 2000-ben, az Atlanta Motor Speedwayen teljesítette az RCR 31-es Chevyjét vezető Mike Skinner csapatával.