Az IndyCar több ponton is változtat a nashville-i utcai pályán

Az IndyCar több ponton is változtat a nashville-i utcai pályán
credit: Penske Entertainment/Joe SkibinskiTavaly került először megrendezésre az IndyCar Music City Grand Prix-je nashville utcáin.

A 2.17 mérföld hosszú, 11 kanyarból álló, a széria történetében először ráadásul egy nagysodrású folyó felett is átívelő vonalvezetés számos ütközést, balesetet prezentált.

A történtekből tanulva az esemény promóterei bejelentették, hogy több változtatást is eszközölnek az idei, augusztus 7-ére kiírt fordulóra.

2021-ben még a Nissan Stadion előtt lévő célvonalnál bonyolították le a restartokat, ebben a szezonban viszont már a Koreai Veteránok Hídját követő hosszú egyenesben, a 9-es kanyar felé fogják lebonyolítani az újraindításokat. Pontosan ott, ahol egy éve elrajtoltatták a mezőnyt.

A módosítástól tisztább folytatást, ezzel együtt pedig több előzési lehetőséget remélnek.

További változás, hogy a 11-es kanyar csúcsát körülbelül két méterrel megnövelik, ami nem csak a pálya ezen területét szélesíti ki, de egyben jobb látási viszonyokat is biztosít a pilótáknak.

A híd fel- és levezető szakaszát simábbra alakítják annak érdekében, hogy ne dobálja meg úgy az autókat, mint azt láttuk egy évvel korábban.

Az 5-ös kanyar felületét szintén bukkanómentesítik, a 9-esbe vezető rész szélességét pedig 15 méteresre csökkentik extra lelátók kedvéért.Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy