Sajtó: Épített pályákra vált és már idén visszatér az IndyCar csajcsapata

Sajtó: Épített pályákra vált és már idén visszatér az IndyCar csajcsapata
credit: Penske Entertainment/Chris OwensSajtóértesülések szerint a Paretta Autosport jövő héten ismerteti a közeljövőre vonatkozó terveit.

A gárda az IndyCar által két évvel ezelőtt tető alá hozott esélyegyenlőségi program, a Race for Equality and Change zászlaja alatt debütálhatott a tavalyi Indianapolis 500-on.

A Beth Paretta nevével fémjelzett, Simona De Silvestro személyében hölgyversenyzővel, valamint zömében szintén nőkből álló pitcsapattal bíró alakulat a Team Penske partnereként sikeresen kvalifikálta magát a mezőnybe, végül azonban egy baleset miatt idő előtt kiállni kényszerültek.

A közös munka nem folytatódott, mivel Penske-ék jelentős átcsoportosításra kényszerültek a Porschéval közös LMDh-program miatt, aminek következtében már nem maradt annyi erőforrásuk, hogy Parettáékat támogassák.

Bár újabb Indy 500-as programot nem sikerült a hölgyeknek időben összehozniuk, a RACER értesülései alapján azonban nagy valószínűséggel mégis már idén viszontláthatjuk a PA-t az IndyCar mezőnyében.

A szaklap úgy tudja, hogy Parettáék újfent egy már létező csapat partnereként vághatnak neki legalább három épített, vagy utcai pályás futamnak a szezon második felében.

A projekt célja, hogy 2023-ban még jobban kiterjesszék szerepvállalásukat a bajnokságban, a végső cél pedig természetesen a teljes szezonos részvétel.

Várhatóan az ezzel kapcsolatos bejelentést a jövő hét folyamán ejtik meg, aminek során több egyéb mellett egy vadonatúj szponzort is megneveznek.Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy