A McLaren mégsem terjeszti ki harmadik autójának idei programját

A McLaren mégsem terjeszti ki harmadik autójának idei programját
credit: Penske Entertainment/Chris JonesAz Arrow McLaren SP korábban úgy készült, hogy a májusi Indianapolis 500 után további versenyekre is nevezik a harmadik, részidős autójukat.

A 6-os számot viselő Dallara-Chevyvel Juan Pablo Montoya hajthat pályára nem csak a legendás viadalon, de az azt megelőzően az IMS roadján rendezendő GMR Grand Prix-n is.

A korábbi tervekkel ellentétben azonban a projekt folytatása már nem képezi az idei szezonjuk részét.

“A 2023-ra való elkészülésként tekintünk rá” – nyilatkozta a Motorsportnak az AMSP elnöke, Taylor Kiel.

“Azt tartjuk ésszerűnek, hogy a rendelkezésünkre álló időt teljes egészében a felkészülésre használjuk és kiépítsünk egy programot, ami teljesen készen fog állni a következő év elejére. Nem akarunk összetákolni valamit, ami csak elterelné a figyelmet Pato [O’Ward] és Felix [Rosenqvist] 5-ös, illetve 7-es autójáról. Sokat fogjuk továbbá tesztelni az új 2.4 literes hibrid motorokat is, amire szintén készülni kell. Szóval, a Május Hónapban lesz két teljes szezonos gépünk és egy részidős. Igyekszem kiépíteni a csapatot egy harmadik, full munkaidős autóhoz is 2023-ra, de emellett ott van a hibrid-tesztprogram, valamint más más projektek is.

Az AMSP számára a legnagyobb kihívás a szakemberhiány, aminek oka főként az IndyCar és az IMSA WeatherTech Sports Car Series mezőnyeinek kibővülésében keresendő.

Bár ők képesek voltak arra, hogy megtartsák a harmadik, tavaly is csak Indianapolisban indított autó gárdáját is, ez a létszám azonban nem elegendő egy komplett idényt felölelő nevezéshez.

Kiel elmondása szerint legalább 20-25 emberre lenne még szükség.“Sok minden nyitva áll előttünk, megpróbáljuk kiterjeszteni a működésünket, mivel számos klassz dolog van terítéken, amikről most még nem beszélhetek. Nagyszerű dolgokat látok a csapat jövőjét tekintve. Az igazi problémánk viszont a kevés elérhető szakember. Az iparágon belül egymás elől vadásszuk le a szakképzett, tapasztalt embereket, mivel mindenkinek erre van szüksége.”

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy