Dale Jr. szerint a nyilvános bunyó jót tett a NASCAR-nak

Dale Jr. szerint a nyilvános bunyó jót tett a NASCAR-nakAz Xfinity Series szombati, martinsville-i futama finoman szólva sem eseménytelen a pályán.

A legnagyobb visszhangot azonban a leintés utáni, Ty Gibbs és Sam Mayer közti verekedés váltotta ki.

Bár a NASCAR-rajongók zöme azonnali büntetést kiáltott, a szervezet viszont úgy döntött, nem szankcionálja a versenyzőket.

Gibbs kapott ugyan 15.000 dollár pénzbírságot, de nem az ökölharcért rótták ki rá, hanem azért, mert a pitroadon dühében ráparkolt Mayer autójára.

A szokásos, éves Xfinity-bevetését ezen a viadalon teljesített és végül tizenegyedikként zárt Dale Earnhardt Jr. szerint pedig ez így is volt jó.

„Nem hiszem, hogy bármelyik is pilóta is érdemelt volna büntetést” – nyilatkozta a kétszeres Daytona 500-győztes saját podcastjében, a Dale Jr. Downloadban.

„A kockás zászló utáni dolgok szerintem totál rendben voltak. Semmi olyasmit nem láttam, ami túlment volna a határon és megcsúfolta volna, rossz színben tüntette volna fel a sportot. Az ilyesmik inkább figyelmet generálnak, ezáltal több jegyet adunk el és hírekbe kerülünk. Nem azt mondom, hogy bátorítani kellene Ty-t, vagy Samet, hogy menjenek ki a pályára és viselkedjenek őrültként, ugyanakkor pórázt sem kell rájuk tenni.”