NASCAR: Megbüntették Ty Gibbst… De nem a bunyó miatt

NASCAR: Megbüntették Ty Gibbst… De nem a bunyó miatt
credit: NASCAR/FS1A szokásoknak megfelelően a NASCAR kedden este ismertette a hétvégi versenyekkel kapcsolatban kirótt szankciókat.

A legnagyobb kérdés az volt, hogy Ty Gibbs kap-e büntetést az Xfinity Series martinsville-i futamát követő verekedésért.

Mint ismeretes, a Joe Gibbs Racing pilótája többször is konfrontálódott a JR Motorsportsnak vezető Sam Mayerrel. Ez végül a kockás zászlót követően ökölharcba torkollott.

A kezdeményező Gibbs volt, aki először mellkason ütötte ellenfelét, majd a vita némi hangos szóváltást követően konkrét bunyóba csapott át.

A 19 éves versenyző sisakban püfölte a már fejfedő nélküli Mayert, aminek révén utóbbi szeme felett a bőr is felszakadt.

Az egyik, őket szétválasztani próbált NASCAR-tisztviselőt pedig egyenesen hordágyon kellett elszállítani.

A férfit a pálya orvosi központjában kivizsgálták, majd útjára engedték.

Sérüléseiről nincsenek pontos információk, a legutóbbi hivatalos tájékoztatás szerint azonban további kezelésekre van szüksége.Mindennek ellenére a NASCAR úgy döntött, nem büntetik meg Gibbset a történtekért.

A fiatal tehetség azonban mégsem úszta meg szankció nélkül.

Még a verekedés előtt dühében szó szerint ráparkolt Mayer autójára.

A NASCAR szabályai értelmében ez a fajta ütközés is veszélyesnek minősül a a helyszínen tartózkodó csapattagok, tisztviselők stb. biztonságára nézve, így Gibbsnek 15.000 dolláros pénzbírságot kell fizetnie.

Jelen fejlemények tükrében a döntés nem enyhén kérdőjeles, lévén a tettlegességig fajult balhé esetében viszont már fel sem merült az emberek testi épségének kérdése, noha konkrét sérülések is történtek.

50.000 dollárt kell még leperkálnia Gibbs crew chiefjének, Chris Gayle-nek, mivel nem megfelelően rögzítették az autó egyik kerekét.

Négy futamról felfüggesztették továbbá a Richard Childress Racing 2-es számú, Sheldon Creed által vezetett Chevyjének crew chiefjét és egy csapattagját, miután menet közben leesett az autóról a ballaszt.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy