NASCAR: Harvick szerint az 500 mérföldes versenyek már elavultak

NASCAR: Harvick szerint az 500 mérföldes versenyek már elavultak
credit: Sean Gardner/Getty/NASCAR MediaPár nappal ezelőtt komoly vitát kavart a közösségi médiában Hailie Deegan véleménye, miszerint túlságosan is hosszúak a NASCAR Cup Series futamai.

A nemzeti harmadosztályban versenyző pilóta szerint a mai fiatal generáció már nem akar 3-4 órát szánni egyetlen forduló megtekintésére, pláne heti rendszerességgel.

Erre sokan úgy reagáltak, hogy másfél-kétórás versenyekért eszük ágában sem lennei kiutazni a pályára, mások viszont teljes mértékben egyetértettek Deegannel.

Utóbbiak közé tartozik Kevin Harvick is.

„A helyzet az, hogy az embereknek tudomásul kell venniük, még több sárga zászlós szakasz várható” – szögezte le a királykategória 2014-es bajnoka a SiriusXM NASCAR Radiónak.

„Már nem olyan a versenyzés, mit évekkel ezelőtt, amikor viszonylag kevés megszakítással zajlott le. Rengeteg sárgára lehet számítani, ahogyan haladunk előre, aminek következtében csak még inkább elhúzódnak a futamok. Versenyzői szempontból ráadásul amúgy sem hiszem, hogy bárki is közülünk ötszáz mérföldeket akar vezetni. Számomra ezek már elavultak. A koronaékszereknek, mint a Daytona 500 és a Southern 500 nyilván meg kell maradniuk ennél a távnál, több futamot viszont már nem lenne szabad ötszáz mérföldesként rendezni.