NASCAR: Ismét egy Earnhardt fogja vezetni a 3-as RCR-autót Talladegán

NASCAR: Ismét egy Earnhardt fogja vezetni a 3-as RCR-autót Talladegán
Jeffrey Earnhardt 2018-ban, amint bajuszával is tisztelgett legendás nagyapja előtt a Cup Series darlingtoni retró-futamán (credit: Gaunt Brothers Racing)A Talladega Superspeedway győzelmi rekordját Dale Earnhardt Sr. tartja, aki NASCAR-karrierje során kereken tízszer látta meg elsőként itt a kockás zászlót.

Az ikonikus pálya következő fordulójára jövő héten kerítenek sort, az Xfinity Series mezőnyét tekintve pedig igazán megható, nosztalgikus látványban lehet részük a rajongóknak.

A néhai hétszeres bajnokot versenyeztetett Richard Childress Racing 3-as számú autójában újra a legendás név kap helyet, méghozzá az unoka Jeffrey Earnhardt személyében.

„Nagyszerű, hogy ismét egy Earnhardtot üdvözölhetünk az autónkban” – idézi a csapat közleménye az RCR alapító-tulajdonosát, Richard Childresst.

„Jeffrey egy tehetséges, fiatal pilóta és biztosak vagyunk abban, hogy jól fog teljesíteni Talladegán.”

A 32 éves pilóta most először vezethet az RCR-nek, főszponzora pedig régi partnere, a ForeverLawn lesz.

„Egy álmom vált ezzel valóra” – nyilatkozta Jeffrey.

„Régóta ábrándoztam erről és most végre megvalósult, hogy az RCR 3-asával hajthatok pályára, azzal a számmal, ami a papámat híressé tette. Nem lehetek elég hálás a ForeverLawnnak, hogy ez létrejöhetett. Hatalmas részét képezik a karrieremnek, nagyon köszönöm nekik. Szintén köszönettel tartozom Mr. Childressnek, tudom, mennyit jelent számára a 3-as. Ez a lehetőség olyasvalami, amit soha nem fogok elfelejteni.”Earnhardt – aki egyébként külsőleg nagyon hasonlít a Megfélemlítőre – eddigi legjobb Xfinity-befutóját 2019-ben, Charlotte-on érte el, amikor a harmadik helyen intették le.


Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy