Egy év alatt lett az NRX-ből nemzetközi bajnokság és most már övék Jenson Button is

Egy év alatt lett az NRX-ből nemzetközi bajnokság és most már övék Jenson Button is
credit: Nitro RallycrossEgyre több versenyző fedezi fel magának a Nitro Rallycrosst.

A Travis Pastrana által tető alá hozott, 2021-ben debütált bajnokság mezőnyében olyan ismert pilóták szerepelnek, mint például Scott Speed, Sage Karam, Tanner Foust, Timmy Hansen, na és persze maga Pastrana.

A látványos off-road szériában tavaly novemberben ráadásul bemutatkozhatott két NASCAR Cup-bajnok is Kyle Busch, valamint Chase Elliott személyében.

A 2022-2023-as szezon jelentős változást fog hozni, miután az NRX konkrétan világkörüli turnéra indul.

Az első, kizárólag Észak-Amerikában lebonyolított idénnyel ellentétben most már ellátogatnak Angliába, Svédországba, Finnországba, Szaud-Arábiába és Kanadába is.

A nemzetközi naptárhoz pedig világhírű pilóta is dukál.

Az NRX hivatalosan bejelentette, hogy csatlakozik az idei mezőnyhöz a Formula-1 2009-es világbajnoka, Jenson Button is, méghozzá teljes szezonra.

A 42 éves versenyző a vadonatúj, teljesen elektromos Group-E kategóriában fogja megméretni magát a Xite Energy Racing égisze alatt, honfitársa, Oliver Bennett oldalán.

„Versenyezni akarok” – idézi a hivatalos sajtóközlemény Buttont.

„Imádom ezt csinálni, versengeni és jól érezni magamat. Alig várom, hogy belevágjunk a Nitro RX-szel és a Xite Energyvel, amely nagy tapasztalattal bír nem csak a rallycross, de az elektromos járművek terén is. Emellett Oli mellett versenyezhetek, aki nagyszerű személyiség, remek a sportban és rengeteg dirt-futam van már a háta mögött. Remélhetőleg megtanulhatom tőle ennek csínját-bínját, ő pedig tőlem a pályaversenyzést. Szórakoztató partnerség lesz, ugyanakkor nagyon jó is. Remélem elkaphatjuk a rallycross nagyfiúit.”

Button hazai közönség előtt mutatkozhat be, lévén az NRX idei első fordulóját június 18-19-én, az angliai Kentben lévő Lydden Hill Race Circuiten rendezik.