IndyCar: Jimmie Johnson hibát hibára halmozott, de tanulni akar belőle

IndyCar: Jimmie Johnson hibát hibára halmozott, de tanulni akar belőle
credit: Penske Entertainment/Chris OwensMárcius 20-án, a Texas Motor Speedwayen IndyCar-karrierje eddigi legjobb versenyét produkálta Jimmie Johnson.

Első open-wheeles oválfutamát fantasztikus teljesítménnyel a hatodikként zárta, ami saját bevallása szerint nagyot dobott az önbizalmán.

Három héttel később viszont szó szerint mennyből a pokolba zuhant.

Az Acura Grand Prix of Long Beach programsorozata ugyanis már az első naptól fogva csapások sorozatát tartogatta számára.

Vesszőfutása a pénteki edzésen kezdődött, amelynek során elvesztette uralmát a Chip Ganassi Racing 48-as Dallara-Hondája felett és frontálisan a gumifalnak csapódott.

Az ütközés pillanatában nem engedte el időben a kormánykereket, aminek eredménye egy kisebb törés lett a jobb kezén.

Az IndyCar orvosai engedélyezték számára, hogy részt vegyen a másnapi gyakorláson és felmérje, tudja-e vállalni a folytatást.

A szervó nélküli autó, valamint a komoly fizikális igénybevételt jelentő pálya kombója már egészségesen is nagy kihívás, nem, hogy sérülten.

Johnsont azonban kemény fából faragták és annak ellenére, hogy a második edzésen újfent falazott, mindenképpen ott akart lenni a kvalifikáción is.

A rajtsorrendről döntő körözés viszont újfent nem jól alakult számára.

Az első szegmenst képező csoportkörét az utolsó helyen zárta, miután elvették tőle a két legjobb idejét Graham Rahal feltartása miatt. Na nem mintha ennek akkora jelentősége lett volna, hiszen eleve a tabella alján tanyázott.

Maga a verseny szintén idő előtt véget ért számára.

Alig tíz körrel a vége előtt nekivágódott a 8-as kanyarban kihelyezett abroncsoknak. Az érkező David Malukas (Dale Coyne Racing) pedig már nem tudta elkerülni és telibe kapta a 48-as elejét.

Személyi sérüléssel szerencsére nem járt a baleset, a verseny viszont mindkettejük számára véget ért.

„Voltak már rossz hétvégéim korábban is, de ez a sport ezzel jár” – nyilatkozta Johnson az AP-nek.

„Rosszul érzem magam, hogy a csapatot ilyen helyzetbe hoztam. Nem könnyű ez az egész. Utcai pályákon borotvaélen táncolsz és nincs helye hibának. Próbáltam gyorsabb, versenyképesebb lenni, de hibákat követtem el. Tanulni fogok belőle.”