NASCAR: Deegan jelentős mértékben csökkentené a versenyek távját

NASCAR: Deegan jelentős mértékben csökkentené a versenyek távját
credit: Ford PerformanceEgy ideje már viták tárgyát képezi a rajongók és csapatok között egyaránt, hogy túl hosszúak-e a NASCAR futamai.

A nemzeti kategóriákban 3-4 órás versenyek vannak, ritkábban pedig – főleg piros zászlók esetén – akár az 5 órát is meghaladhatja a táv teljesítésének időtartama.

Sokan pontosan ezt tartják a nézettségi problémák fő okának, mondván a mai fiatalok már nem hajlandóak ennyi időt rászánni egyetlen fordulóra.

Pontosan ezen a véleményen van a Truck Seriesben vezető Hailie Deegan, valamint szintén autóversenyző barátja, Chase Cabre is.

Utóbbi floridai Twitteren kijelentette, hogy a Cup futamainak távját a mostani felére kellene csökkenteni.

„Gondoljatok bele. Versenyzőként nem fogsz csak ülni és körözni a táv feléig akkor, ha a verseny eleve rövidebb” – reagált rá Deegan.

„A legtöbb Cup-futamon semmi sem történik egészen az utolsó szakaszig. Emellett ha fel akarják kelteni a fiatalabb rajongók érdeklődését, akkor figyelembe kell venni, hogy rövidebb ideig lehet lekötni őket. Véleményem szerint a legtöbb embernek nincs is évi 36-szor 4 órája arra, hogy a tévé előtt ülve versenyeket nézzen.”

Deegan véleménye megoszototta a NASCAR-szurkolókat.

Egy részük egyetértett vele, mondván bőven elég lenne ha a versenyek másfél, maximum kétórásak lennének.

Mások viszont kerek-perec kijelentették, hogy eszük ágában sem lenne jegyet venni, majd akár hosszú órákon át utazni a pályákra ilyen rövid futamok kedvéért.