NASCAR: Tömegverekedés a pitben, egy versenyző és egy tisztviselő megsérült

NASCAR: Tömegverekedés a pitben, egy versenyző és egy tisztviselő megsérültBrandon Jones győzelmét hozta a NASCAR Xfinity Series martinsville-i káoszfutama.

A versenyt összesen 16 alkalommal kellett megszakítani sárga, vagy piros zászlóval, ezeknek hála pedig a szabad küzdelemre mindössze 161 köre volt a mezőnynek a 261-ből.

A leintést követően a Joe Gibbs Racingnek vezető Jonesra kellett volna irányulni minden figyelemnek, az abszolút főszereplő azonban mégis a csapattársa, a NASCAR ügyeletes rosszfiújának szerepére óriási eséllyel pályázó Ty Gibbs lett.

A csodagyerekként számon tartott 19 éves pilóta – aki „civilben” Gibbs edző unokája – és a JR Motorsportsot szolgáló Sam Mayer között már a múltban is voltak konfrontációk, a töréspont viszont most érkezett el.

A hosszabbítás utolsó körében mindketten a Dash 4 Cash 100.000 dolláros bónuszáért harcoltak, Mayer pedig egy agresszív, szó szerint test-test elleni manőverrel előzte meg ellenfelét.

A nevető harmadik viszont AJ Allmendinger lett, aki a csetepatét ügyesen kihasználva eléjük került, bezsebelve végül a pénzdíjat.

Mayer megmozdulását Gibbs finoman szólva sem vette jó néven és a levezető körön többször is megpróbálta kiüni a JR-est.

Pillanatokkal később a viszály újabb szintre lépett.

A pit roadon Gibbs konkrétan beleparkolt kollégája autójába, majd utána dühöngve meg is indult felé és hangos szóváltást követően mellkason ütötte.

Utóbbi nem hagyta annyiban és számon kérte a hétszeres Xfinity-futamgyőztest.

Némi üvöltözés után a még sisakban lévő Gibbs többször arcon vágta a már fejfedő nélkül vitázó Mayert.

Kettejük bunyója végül egy kisebb tömegverekedésbe torkollott, miután több helyszínen tartózkodó, őket szétválasztani próbált ember is belekeveredett

Az incidens következtében Mayer szemöldöke felszakadt, az egyik NASCAR-tisztviselőt pedig hordágyon kellett elszállítani.

A hivatalos tájékoztatás szerint a férfit a pálya orvosi központjában lezajlott ellenőrzés után útjára engedték, de az elkövetkezendő napokban újabb vizsgálatok várnak majd rá.

Sérüléseiről nem közöltek információkat.

A NASCAR annak rendje és módja szerint raportra hívta a két pilótát, akik a hírek szerint végül kezet ráztak egymással.

Az esetleges büntetésekről a jövő hét folyamán döntenek.


Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy