IndyCar: Megsérült Jimmie Johnson, veszélyben a folytatás

IndyCar: Megsérült Jimmie Johnson, veszélyben a folytatásA belső kamerás felvételeket látva gyanítható volt, hogy Jimmie Johnson nem ússza meg sérülés nélkül a pénteki balesetét.

Az Acura Grand Prix of Long Beach első gyakorlása során a 46 éves pilóta ráfutott a rázókőre, aminek hatására elvesztette uralmát az autója felett és frontálisan az 5-ös kanyarban lévő gumifalnak csapódott.

Az ütközés nem volt túlságosan nagy erejű, Johnson azonban elkövette azt a hibát, hogy nem engedte el azonnal a kormánykereket.

Az eset után fájdalomra panaszkodott ugyan, de reménykedett abban, hogy ennek nem lesz hatással a hétvégéje folytatására.

Sajnos azonban korántsem ilyen sima a helyzet.

A Chip Ganassi Racing másodéves versenyzője kihagyta az edzést követő közönségtalálkozót, nem sokkal később viszont közzétett egy videót, amin már sínbe tett jobb alkarral és kézzel volt látható.

A felvételen elnézést kért a rajongóktól, amiért nem tudott jelen lenni az autogramosztáson, majd elmondta, hogy újabb vizsgálatok várnak rá, amelyek eredményétől függ, hogy autóba ülhet-e a továbbiakban.

Abban az esetben, ha Johnson nem folytathatja a Long Beach-i programot, akkor valószínűleg Sébastien Bourdais veheti át a 48-as Dallara-Hondát.

A francia versenyző pont az IndyCar edzése után szerezte meg a szintén ezen az utcai pályán zajló IMSA WeatherTech SportsCar Championship pole-ját Ganassiék 01-es Cadillacjével.

“Épp csak kiugrottam az autómból, amikor megláttam Jimmie videóját” – nyilatkozta Bourdais, aki 2005-2007 között zsinórban háromszor tudott győzni Long Beachen még a Champ Car mezőnyében.

“Végrehajtanak rajta még néhány tesztet és meglátjuk, hogyan érzi magát. Szerződésben állok a CGR-rel, ha azt szeretnék, akkor versenyezni fogok a helyén, egyelőre viszont még nem kérdeztek meg. Szerintem még nem is tartunk ott. Remélem, hogy Jimmie jól van és vezethet a továbbiakban, mivel nyilvánvalóan fejlődést mutat és ilyenkor más sem hiányzik, mint egy visszaesés. Kemény fickó, rendben lesz.”


Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy