IndyCar: Grosjean az élen, a sérült Johnson megint falnak ment

IndyCar: Grosjean az élen, a sérült Johnson megint falnak ment
credit: Penske Entertainment/Joe SkibinskiAz utolsó másodpercekben megfutott, 1:05.6520-as körének révén Romain Grosjean lett az Acura Grand Prix of Long Beach második edzésének legjobbja.

Az Andretti Autosport pilótája 0.0451 másodpercet adott csapattársának, Colton Hertának.

Harmadikként a Team Penske-t szolgáló Will Power fejezte be a gyakorlást, de befért még a top 5-be Alexander Rossi újfent az AA színeiben, valamint Simon Pagenaud is a Meyer Shank Racing 60-as Dallara-Hondájával.

A körözést több kicsúszás és kisebb incidens tarkította többek közt Herta, Pato O’Ward, Scott Dixon és Graham Rahal jóvoltából.

Tovább folytatatódott viszont Jimmie Johnson vesszőfutása is.

A Chip Ganassi Racing pilótája a pénteki gyakorláson törte el a jobb kezét, miután egy gumifallal való frontális ütközés során nem engedte el a kormányt.

Sérülése ellenére részt vehetett a szombati edzésen, amit az IndyCar orvosai állapotfelmérésre használtak fel, hogy megtudják, bírja-e a terhelés.

A szénszálas sínnel a kezén vezető pilóta azonban kétszer is elvesztette uralmát a 48-as Dallara-Honda felett, második alkalommal ráadásul sikerült ismét közeli kapcsolatot létesítenie az abroncsokból összerakott fallal.

Most viszont már sikerült időben elengednie a volánt, a csapatrádión pedig közölte, hogy teljesen jól van.

Azt egyelőre nem tudni, hogy megkapja-e a zöld zászlót a hétvége folytatására.

Az edzést követően viszont a versenyző maga optimistán úgy nyilatkozott, hogy a frissen elvégzett röntgenvizsgálatok alapján arra számít, hogy ott lesz a rajtrácson.