NASCAR: Keselowskiék elvesztették a fellebbezést, érvényben marad a gigabüntetés

NASCAR: Keselowskiék elveszteték a fellebbezést, érvényben marad a gigabüntetés
credit: Jared C. Tilton/Getty/NASCAR MediaAz utóbbi évek legsúlyosabb szankicóival sújtották az Roush Fenway Keselowski Racinget, miután a Cup Series atlantai futama után kiderült, hogy a szabálykönyv egyértelmű tiltása ellenére módosításokat hajtottak végre a Brad Keselowski által vezetett 6-os Fordon.

A NASCAR idén bevezetett új regulái értelmében a csapatok már szinte valamennyi elemet kizárólagos beszállítóktól kapják, amelyeken nem módosíthatnak.

A gárdára rendkívüli mértékű büntetést róttak ki, aminek értelmében 100-100 bajnokságbeli pontot levontak az autó, valamin a versenyző neve mellől, a crew chief Matt McCall négyfutamos felfüggesztést kapott, emellett pedig további 100.000 dollárt is fizetnie kell.

Ha mindez nem lenne elég, Keselowskit megfosztották 10 playoff-egységtől is.

A döntés ellen a csapat fellebbezést nyújtott be, amit április 7-én tárgyalt a Nemzeti Motorsport Fellebbviteli Testület.

A háromtagú bizottság végül úgy hatorzott, a rendelkezésre álló adatok és információk alapján a NASCAR büntetés jogos, ezáltal pedig érvényben is marad.

Az RFK Racing a végső fellebbviteli szintre vihette volna az ügyet, de végül hivatalosan bejelentették, hogy nem élnek ezzel.

A szankciót kiváltott szabálytalanság pontos okát ezúttal sem ismertették, noha számos NASCAR-tulajdonos és versenyző már korábban követelte annak nyilvánosságra hozatalát.

Ennek kapcsán a NASCAR közölte, hogy az elkövetkezendő napokban biztosan nem fognak bővebb információt szolgáltatani, mivel az RFK-nak keddig még lehetősége van arra, hogy meggondolja magát és tovább vigye az ügyet.