Beperelték az LGB Coint, Brandon Brown és a NASCAR is a vádlottak közt

Beperelték az LGB Coint, Brandon Brown és a NASCAR is a vádlottak közt
credit:LGBcoin.ioCsalás vádjával szövetségi per indult az LGB Coin ellen.

Az ügyet egy Missouriban élő befektető, Eric De Ford indította el, mondván az anti-Biden kriptovaluta a NASCAR-szponzorációjával, valamint egyéb, hírességeket magában foglaló kampányával félrevezette a gyanútlan vásárlókat.

A férfi állítása szerint ő maga is bedőlt a LGB Coinnak, aminek következtében komoly pénzösszeget veszített.

Az LGB Coin utoljára január 28-án hallatott magáról, amikor is a közösségi médiában bejelentették, hogy teljes egészében rebrandelik az – ahogyan ők hívják – “a Let’s Go Brandon és a Brandon Brown Racing hivatalos kriptovalutáját”, majd ajándék-coinokat (airdrop) fognak adni a már meglévő birtokosaiknak. Pár héttel később pedig már arról szóltak a hírek, hogy a digitális pénz szinte teljesen értéktelenné vált.

„A kriptovaluta-szektor lakossági befektetőit kizsákmányolja néhány magánszemély, akiknek az az egyetlen célja, hogy mások kárára gazdagodjanak meg” – nyilatkozta De Ford ügyvédje, Sean Masson a Florida Politicsnak.

„Akár szándékos rombolásról, akár politikai aktivizmusról beszélünk, a lényeg az, hogy nem vezethetjük félre a befektetőket. Ennek a pernek a célja, hogy megvonják a jogtalanul szerzett nyereséget az LGB Coin bennfenteseitől, továbbá visszaszorítsuk a digitális eszközök hírességekkel történő reklámozását, ami nem csak félrevezető, de egyben egyre nagyobb méreteket öltő jelenség.”

A Florida Politics megkereste az LGB Coint, ők azonban nem kívántak nyilatkozni.

Mint ismeretes, a kriptovaluta a ‘Let’s go Brandon”-jelenség apropóján jött létre, amely szlogen a Brandonbilt Motorsportsnak (BMS) vezető Brandon Brown tavaly októberi talladegai Xfinity-győzelméhez vezethető vissza.

A versenyző interjúja közben a lelátókon lévő nézők a „Fuck Joe Biden”-t kezdték skandálni, az NBC helyszíni riportere pedig azzal próbálta menteni a helyzetet, hogy azt állította, valójában a ‘Let’s go Brandon” szavakkal biztatják Brownt.

Decemberben hivatalosan bejelentették, hogy az LGB Coin lesz a csapat főszponzora a 2022-es Xfinity-szezonban, ezt azonban a NASCAR megvétózta.

Napokon át tartó huzavona után végül az a döntés született, hogy a kripto logója, vagy neve semmilyen formába sem jelenhet meg a pályán. Ennek ellenére mégis maradtak a sportágban, mint Brown személyes támogatói.

A mostani perben ez utóbbi szituáció is előtérbe került.

De Fordék szerint a Coin és Brownék rendületlenül folytatták a kriptovaluta promócióját, noha jól tudták, hogy annak jószerivel már semmi értéke.

A nagy összegű csoportos kártérítési per kiemelt vádlottjai között szerepel az LGB Coin vezető hodlere, James Koutoulas, az üzletember Alex Mascioli, valamint Brandon Brown és a NASCAR is.

Utóbbi szervezet betiltotta ugyan az LGB Coin jelenlétét a rendezvényeiken, Masson viszont úgy véli, még így sem határolódtak el eléggé tőle.

Az egy dolog, hogy a pályán nem kapnak teret, azon kívül viszont Brown továbbra is részt vett számos promóciós eseményen, amelyeken eleve úgy mutatták be őt, mint NASCAR-pilótát.