NASCAR: Denny Hamlin nem tudta kiélvezni a régóta várt győzelmét

NASCAR: Denny Hamlin nem tudta kiélvezni a régóta várt győzelmét
credit: Sean Gardner/NASCAR Media
NASCAR: Denny Hamlin nem tudta kiélvezni a régóta várt győzelmét


Múlt vasárnap, a Richmond Racewayen Denny Hamlin és a Joe Gibbs Racing végre ismét látogatást tehetett a NASCAR Cup victory lane-jén.

Ezt megelőzően utoljára még tavaly szeptemberben, Las Vegasban ünnepelhettek győzelmet, az idei szezon első hat fordulóján ráadásul Hamlin még csak egy top 10-es befutót sem produkált.

A 41 éves versenyző azonban mégsem tudta igazán kiélvezni a sikert.

A 23XI Racing – amelyet társtulajdonosként visz a kosaras legenda Michael Jordannel – ugyanis meglehetősen pocsék futamot zárt.

A 23-as számú Toyotát vezető Bubba Wallace a huszonhatodik lett három kör hátrányban, míg a 45-ös gépet terelgető Kurt Busch napját már az elején megpecsételte az üzemanyag pumpa meghibásodása.

Hosszas szervizelés után a 2004-es bajnok vissza tudott ugyan térni a mezőnyben, de végül be kellett érnie a harmincötödik pozícióval, 109 kör lemaradásban.

Mindez meglehetősen letörte Hamlint.

„Keserédes vasárnap volt” – nyilatkozta a háromszoros Daytona 500 győztes a Peacockon futó NASCAR America Motormouths magazinműsorban.

„Egy másodpercig boldog voltam, aztán ránéztem a végeredményre és amikor megláttam [a 23XI helyezéseit] rögtön az futott át rajtam, hogy ‘Mi a franc?. Most szórakoztok velem?’ Nagyon frusztráló dolog ez, nem is tudtam sokáig élvezni a győzelmemet.”