IndyCar: 26 autó nevezett az utcai pályák Indy 500-ára

IndyCar: 26 autó nevezett az utcai pályák Indy 500-ára
credit: Penske Entertainment/Chris JonesHárom hét szünet után, Long Beachen folytatódik az NTT IndyCar Series 2022-es szezonja.

A bajnokság egyik ékkövének számító, az utcai pályák Indy 500-ának is nevezett verseny most vasárnap immár harmincnyolcadik alkalommal kerül megrendezésre az amerikai open-wheelen belül.

Ha pedig beleszámítjuk azt az időszakot is, amikor még a Formula 5000, majd a Formula 1 körözött itt, akkor a mostani Grand Prix of Long Beach már a negyvenhetedik lesz a sorban.

A nevezési listán összesen huszonhat autó/pilóta kombináció szerepel.

Ebből hatan számítanak újoncnak David Malukas (Dale Coyne Racing), Christian Lundgaard (RLL Racing), Devlin DeFranceso (Andretti Autosport), Tatiana Calderon (AJ Foyt Racing), Kyle Kirkwood (AJ Foyt Racing) és Callum Ilott (Juncos Hollinger Racing) személyében. Utóbbi brit az egyetlen közülük, aki versenyzett már az IndyCarral ezen a pályán.

A tavalyi évben szezonzáróként funkcionált GPLB-n a tizennyolcadik helyről rajtolhatott, magát a versenyt viszont idő előtt fel kellett adnia műszaki hiba miatt.

Long Beach-i győzelemmel a zsebében vághat neki a távnak Helio Castroneves (CART, 2001), Takuma Sato (IndyCar, 2013), Scott Dixon (IndyCar, 2015), Simon Pagenaud (IndyCar, 2016), Will Power (Champ Car/2008, IndyCar/2012), Alexander Rossi (IndyCar/2018,2019) és Colton Herta (2021).

Közülük Castroneves és Rossi ráadásul minden itteni diadalát a pole-ból rajtolva aratta.
Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy