NASCAR: Tömegesen mondanak fel a szakemberek az alkatrészhiány miatt

NASCAR: Tömegesen mondanak fel a szakemberek az alkatrészhiány miatt
credit:NASCAR MediaA rajongók semmit sem vesznek észre belőle, de a NASCAR Cup színfalai mögött viszont komoly problémák, mi több, kétségbeesés uralkodik.

Az ok az alkatrészhiány, ami a szállítmányozási láncban továbbra is fennálló akadályokra vezethető vissza.

Ennek következtében a pilótáknak sokkal átgondoltabban kell versenyezniük a pályán, mint normál esetben, mert előfordulhat, hogy pont egy olyan elem sérül meg az autón, amiből nincs már tartalék.

A helyzet viszont a csapatoknál dolgozó szakemberekre van a legnagyobb hatással, akik lényegében éjjel-nappal túlórázhatnak.

Korábban ha egy alkatrésznek baja esett, akkor egyszerűen kicserélték.

Most viszont muszáj nekiállni javítani, még akkor is, ha tudják, sosem lesz már tökéletes.

A másik eset, ha az adott elem pont a futamhétvége előtt esik be és akkor a szerelők búcsút mondhatnak az éjszakai pihenésnek, mivel az utolsó pillanatban kell nekiállniuk dolgozni.

„Nem tudom, hogy mit tehetnénk” – nyilatkozta a Richmond Racewayen rendezett sajtótájájékoztatón a Joe Gibbs Racing versenyzője, egyben a 23XI Racing társtulajdonosa, Denny Hamlin.

„Extrém hosszan kell dolgoznunk, mivel nincsenek nálunk alkatrészek, vagy várnunk kell rájuk. Ma reggel a crew chiefem figyelmeztetett arra, hogy ne okozzak kárt a splitterben, mert akkor Martinsville-re már nem lesz másik. Mégis, hogyan tudod ezt megoldani verseny közben? A csapatok már tömegesen veszítik el az embereiket, a hatalmas terhelés miatt. Ez pedig már kezd problémássá válni. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy többet fizessünk nekik. Mindent megpróbálunk azért, hogy a felszínen maradjunk, de nagyon nehéz helyzetben vagyunk. Az ellátási lánc viszont nem úgy működik, ahogyan kellene. Ez ellen pedig nem tehetünk semmit.”