IndyCar: Marcus Ericsson biztos abban, hogy reális esélye van az idei bajnoki címre

IndyCar: Marcus Ericsson biztos abban, hogy reális esélye van az idei bajnoki címre
credit:Penske Entertainment/Joe SkibinskiHatalmas önbizalommal vágott neki az idei IndyCar-szezonnak Marcus Ericsson.

A Chip Ganassi Racing versenyzője tavaly Detroitban megszerezte első győzelmét a szériában, majd négy fordulóval később sikerült újabb látogatást tennie a victory lane-re Nashville-ben.

Utóbbi utcai futamon raádásul úgy diadalmaskodott, hogy az első körben még konkrétan a levegőbe repült.

A svéd hatodikként zárta az évet, 2022-ben viszont már abszolút nem elégszik meg ezzel.

A St. Petersburg-i szezonnyitón kilencedikként ért célba, míg a Texas Motor Speedwayen pedig már harmadikként látta meg a kockás zászlót, amivel eddig legjobb oválpályás befutóját produkálta.

„Nagyon élvezem az oválokat amióta csak átjöttem az IndyCarba” – nyilatkozta a negyedik IndyCar-szezonját töltő Ericsson.

„Európából érkezve, ováltapasztalat nélkül nagyon sokat kellett tanulnom. Az elmúlt holtidényben is ennek a részleteiben merültünk el. Rengeteg időt töltöttünk elemzéssel, tanultam, miként láthatom át jobban a hatalmas adathalmazokat, hogy eredményesebbek legyünk oválokon. Tavaly a második, vagy harmadik voltam az épített/utcai pályák bajnokságában, oválon viszont csak a tizenkettedik, vagy tizenharmadik. Ez a gyenge pontom, erre kellett nagyon ráfeküdni. Idén, rögtön az első oválfutamon már dobogóra állhattam, ami megmutatja, mennyire kifizetődő volt az elmúlt hónapok munkája a mérnökömmel, a tanácsadómmal Darióval [Franchitti] és a 8-as Dallara-Honda összes emberével.”

A 31 éves versenyzőnek nagyratörő tervei vannak.

„Úgy vágtam bele ebbe a szezonba, hogy a bajnoki cím a célom. Tavaly hatodik lettem, az élmezőnyben mentem, futamokat nyertem. Idén St. Petersburgben is a legjobb háromban lehettünk volna, ha nem kapok áthajtásos büntetést. Szerintem ez jól szemlélteti, hogy mennyi tempó van az autóban és bennem. Texasban, egy superspeedwayen viszont már a dobogón végeztünk. Meccsben vagyunk és ez egész évben így is lesz. Magabiztos vagyok és készen állok arra, hogy a bajnokságért harcoljak.”