Első tesztjén jelesre vizsgázott az IndyCar új motorja (VIDEÓ)

Első tesztjén jelesre vizsgázott az IndyCar új motorja (VIDEÓ)
credit:Honda Performance DevelopementTúl van legelső, pályán zajló tesztsorozatán az IndyCar 2024-ben debütáló erőforrása.

A jelenlegi 2.2 literest váltó, 2.4-es ikerturbós V6 erőforrások egyelőre még a hibrid rendszer nélkül köröztek az Indianapolis Motor Speedway korábbi, az F1 által használt road-vonalvezetésén.

A Honda színeiben Scott Dixon (Chip Ganassi Racing) ült volán mögé, míg a Chevrolet a Team Penske-t szolgáló Josef Newgardenre és Will Powerre bízta a munkát.

Az eredményekkel mindkét gyártó és a maga az IndyCar is maximálisan elégedett volt.

„Hosszú ideje dolgozunk már rajta és szerintem egyszerűen elképesztő, hogy az egyetlen akadályt az első két nap hideg időjárása képezte” – nyilatkozta a RACER-nek a széria elnöke, Jay Frye.

„Óriási elismerés illeti a Chevrolet-t és a Hondát, hogy ennyi kört meg tudtak tenni mindenféle dráma nélkül. Úgy éreztük, hogy akár már holnap versenyezhetnénk ezekkel a motorokkal.”

Köridőket nem hoztak látványosságra, annyi viszont bizonyos, hogy az autók több, mint ötszáz mérföldet tettek meg a teszt során.

„A motor remekül működött a három nap alatt, mindent végrehajtottunk, amit beterveztünk” – mondta a Honda Performance Developement elnöke, egyben technikai igazgatója, David Salters.„Köszönet érte Chip Ganassinak és Scott Dixonnak. Az autó hibátlan volt, fantasztikus visszajelzéseket kaptunk és rengeteget tanultunk. Jó volt látni az új erőforrást a pályán. Azért állítjuk magunkat ilyen kihívások elé, hogy ezáltal is fejlesszük a technológiánkat és a szakembereinket. Érdekes tény, hogy a Kaliforniában tervezett és legyártott versenymotor milyen jól muzsikált a fagyos körülmények között Indyben. Nagyon büszkék vagyunk!”

A Chevy szintén hatalmas, zöld pipával fejezte be a munkát.

„Hihetetlenül hálásak vagyunk a Chevrolet Performance-nál dolgozó férfiaknak és nőknek, valamint az Ilmor összes partnerének az elkötelezettségükért, aminek révén sikeresen debütálhatott az új 2.4 literes erőforrásunk” – méltatta embereit Rob Buckner, a csokornyakkendős márka motorprogramjának vezetője.

„Már most képesek lennénk versenyezni vele, ami a lehető legnagyobb dicséret egy vadonatúj motor számára. Külön köszönet illeti a Team Penske-t azért, hogy ilyen gyorsan épített egy megbízható tesztautót Josef Newgardennek és Will Powernek, akik végül elsőosztályú visszajelzéseket adtak nekünk.”

Azt egyelőre még nem tudni, hogy mikor és melyik pályán folytatódik a tesztsorozat.


Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy