NASCAR: Visszatér Jessica Friesen, idén is lesz házaspár a mezőnyben

NASCAR: Visszatér Jessica Friesen, idén is lesz házaspár a mezőnyben
Jessica Friesen a kisfiával együtt ünnepli a 2021-es, Fonda Speedwayen aratott győzelmét (credit: Jeff Karabin)Tavaly ejtette meg debütálását a NASCAR nemzeti porondján Jessica Friesen.

A többszörös feature-győztes modified és sprint car-versenyző a tervek szerint a Bristol Motor Speedway dirtjén debütált volna, az időjárás azonban áthúzta a programját.

A kvalifikációt eső miatt törölni kellett, ezért a főfutam mezőnyét az autók bajnokságban elfoglalt helyezése alapján határozták meg.

A Friesen által vezetett 62-es Toyota Tundra ezt megelőzően egyetlen versenyen sem indult, így nem is fért fel a rajtrácsra.

A 35 éves pilóta végül a szezon másik dirtjén, a Knoxville Racewayen mutatkozhatott be, ahol viszont több balesetbe is belekeveredett és végül csak a huszonhatodikként zárt.

Immár hivatalosnak tekinthető, hogy Jessica idén is nekiveselkedik ezen két viadalnak, méghozzá újfent a Halmar Friesen Racing színeiben, amelynek egyébként férje, a teljes szezonos Truck-versenyző Stewart Friesen a társtulajdonosa.

Ez egyben azt is jelenti, hogy a házaspár újfent farkasszement fog nézni egymással a pályán.

Persze ez számukra nem újdonság, hiszen számtalanszor csatáztak már a regionális dirt-viadalokon, gyakran egyenesen a győzelemért.Legutóbb tavaly júliusban, a Track of Champions Fonda Speedwayen lebonyolított fordulóján arattak kettős sikert a modified-mezőnyben.

A feature-ben végig kerék a kerék ellen csatáztak, a kockás zászlót pedig végül Jessica látta meg elsőként Stewart előtt.

A NASCAR történetében rajtuk kívül még két férj-feleség duó mondhatta el magáról, hogy ellenfelekké váltak a volán mögött.

Az első ilyen futam rögtön a NASCAR Strictly Stock Series (ma: Cup Series) debütáló, 1949-es szezonjában zajlott le Daytona Beachen, a rajtrácson Sara és Frank Christiannel.

Négy évtizeddel később pedig Patty Moise és Elton Sawyer indult néhány közös versenyen a Busch Seriesben (ma: Xfinity).

Bár ők nem kötötték össze az életüket, de azért meg kell említeni Danica Patricket és Ricky Stenhouse Jr.-t is, akik 2013-2017 között szerepeltek a Cupban úgy, hogy a magánéletben egy párt alkottak.

Jessica (aki korábban Tony Stewart menyasszonya is volt) és Stewart Friesen 2014-ben házasodott össze, egy évvel később pedig megszületett első gyermekük, Parker is.

A bristoli Pinty’s Dirt Truck Race április 16-án, míg a knoxville-i Corn Belt 150 június 18-án kapja meg a zöld jelzést.Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy