IndyCar: Az ugandai gyerekek oktatásáért kampányol az ECR Indianapolisban

IndyCar: Az ugandai gyerekek oktatásáért kampányol az ECR Indianapolisban
credit:Ed Carpenter RacingA ‘Building Tomorrow’ színeibe fog öltözni az Ed Carpenter Racing 21-es számú, Rinus VeeKay által vezetett Dallara-Chevyje a május 14-én rendezendő GMR Grand Prix-n.

A non-profit szervezet célja, hogy támogassa az Ugandában élő gyerekek alapvető oktatásához (írás, olvasás, számolás) való hozzáférését.

A kelet-afrikai ország a koronavírus-járvány következtében a valaha volt legnagyobb iskolabezárásokat volt kénytelen végrehajtani, ami miatt az elmúlt két évben közel tízmillió kiskorú maradt oktatás nélkül.

Sőt, már a COVID előtt bő 1.2 millió gyermeknek nem volt lehetősége iskolába járni.

Programja révén a Builidng Tomorrow tavaly már több, mint 40.000 rászoruló számára teremtett lehetőséget az edukációra, idei céljuk pedig az, hogy meghaladják a 100.000 főt.

Az ECR-rel való együttműködés jóváltából lehetőség nyílik arra, hogy a rajongók adományokkal segítsék az ugandai gyerkekek taníttatását. Azoknak neve pedig, akik minimum 75 dollárral hozzájárulnak a nemes kezdeményezéshez, fel fog kerülni VeeKay autójára.

A holland versenyző egyébként tavaly megnyerte az Indianapolis Motor Speedway roadjára kiírt futamot, ami első és eddig egyetlen győzelmének számít az NTT IndyCar Seriesben.