NASCAR: “Elfogadtam azt, hogy meghalok” – Perceken múlt Hailie Deegan élete

NASCAR: “Elfogadtam azt, hogy meghalok” – Halálközeli élményéről vallott Hailie Deegan
credit:NASCARA NASCAR Truck Series atlantai fordulóján Hailie Deegan eddigi karrierje legijesztőbb pillanatait élte át egy kigyulladó kerék miatt.

Az autójának cockpitjét elárasztó fekete füst, valamint a tűzoltókészülékből származó anyag következtében a versenyzőnő fuldokolni kezdett és több órába telt, mire ismét képes volt normálisan lélegezni.

Nem ez volt azonban az első fulladásközeli élménye Deegannek…. Csak épp egy másik alapelem miatt.

A David Gilliland Racing pilótája a Sun Outdoors vlog vendégeként fedte fel, hogy néhány hónappal ezelőtt konkrétan lepergett előtte élete filmje.

A Truck Series tavaly novemberi zárófutamát követően Hailie a párjával, az egyik öccsével, valamint néhány közeli barátjukkal evezéssel próbálták kiheverni a szezon fáradalmait.

A korábbi, heves esőzések miatt azonban a folyó sodrása sokkal erősebb volt, mint amire előzetesen számítottak és a csónakjuk felborult.

A legtöbbüknek sikerült kijutnia a szárazföldre, Deegan és barátja, a szintén autóversenyző Chase Cabre viszont víz alá került és egy közeli gát alá sodródtak.

Cabre időben felszínre került, Hailie viszont képtelen volt erre, mivel a csuklóján lévő kötél – ami eredetileg arra volt hivatott, hogy együtt tartsa a társaságot – elszakadt, majd beszorult valamibe.“Egyszerűen nem tudtam kijutni a víz alól” – emlékezett vissza a rémisztő helyzetre a 20 éves kaliforniai.

“Körülbelül harminc másodperc után éreztem, hogy vizet lélegzek be. Minden zöld volt, már azt sem tudtam, merre van a felfelé. Ezt megelőzően egyszer sem gondoltam arra, hogy meghalhatok, de ott, a víz alatt minden megváltozott.”

Csodával határos módon a kötél végül lecsúszott Haile-ről, amnek hála megmenekült.

“Még soha nem volt halálközeli élményem, nem is értettem, hogy milyen lehet, amikor mások erről beszéltek. Ma viszont már én is pontosan tudom, milyen érzés. Akkor ott, csapdába esve teljesen elfogadtam, hogy kész, ennyi volt.”

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy