Így szólnak a pályán az IndyCar vadonatúj motorjai (VIDEÓK)

Így szólnak a pályán az IndyCar vadonatúj motorjai (VIDEÓK)
credit:HPDMegkezdődött az IndyCar várhatóan 2024-ben debütáló, új erőforrásainak első tesztsorozta az Indianapolis Motor Speedwayen.

Pontos helyszínül azonban nem a széria naptárában szereplő road-vonalvezetés, hanem a korábbi, még a Formula 1 által használt szolgál. Ennek oka, hogy az IndyCar nem szeretné, ha a résztvevő csapatok bármiféle előnyhöz is jutnának a májusi, majd júliusi futamok előtt.

A zárt, hétfői teszten Scott Dixon (Chip Ganassi Racing) körözött a Honda, míg Josef Newgarden (Team Penske) a Chevrolet képviseletében.

Autóikban már a jelenlegi 2.2-ről 2.4 literesre növelt ikerturbós V6 erőforrások dübörögtek, egyelőre még a hibrid-komponensek nélkül.

A reggeli órákban meglehetősen mostoha, hideg időjárás fogadta őket, de szerencsére a körülmények délutánra jelentős mértékben javultak, aminek hála hiánytalanul – és ami a legfontosabb, probléma nélkül – teljesíteni tudták a kitűzött programot.

Az eredményekkel mindkét gyártó teljesen elégedett volt.

A munka kedden folytatódik.

Hivatalos köridőket nem hoztak nyilvánosságra.Az eredeti elképzelés szerint az új motorok már jövőre bemutatkoztak volna az IndyCarban, de a szállítmányozási láncban globálisan tapasztalható problémák áthúzták az ígéretes terveket.

A bajnokság tájékoztatása szerint nem érkezett meg időben az ERS, valamint további, kritikus fontosságú részek, beleértve az új, súlycsökkentést megcélzó hajtáslánc egyes szerkezeti elemeit is.

A helyzet javulása kapcsán nem látszott a fény az alagút végén, így az IndyCarnak nem volt más választása, mint 2024-re halasztani az új erőforrások bevetését.

A hibrid-rendszerrel felvértezett autók az előzetes várakozások szerint 800 lóerős alapot érhetnek el, amihez további 100 adódna a KERS jóvoltából.

A mostani erőforrásokkal kb. 700 lóerőt képesek produkálni az épített és utcai pályákon, amit a push-to-pass által további 50-nel tudnak megfejelni.
Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy