NASCAR: Chastain szerint az Allmendingerrel való barátsága bánhatja a COTA-n történteket

NASCAR: Chastain szerint az Allmendingerrel való barátsága bánhatja a COTA-n történteket
credit:NASCAR MediaVasárnap, az austini Circuit of the Americason lebonyolított futamot követően először tehetett látogatást a NASCAR Cup Series victory lane-jén Ross Chastain.

A Trackhouse Racing pilótája a legutolsó körben szerezte meg a végül a győzelméhez vezető első pozíciót, miután hátulról meglökte AJ Allmendingert, aki aztán magával vitte az akkor az élen haladó Alex Bowmant is.

Allmendinger kiforgott és végül be kellett érnie a 33. hellyel.

A Kaulig Racing pilótája egy pillanatra sem palástolta csalódottsággal vegyülő dühét.

A versenyt követő sajtótájékoztatón fel is tették Chastainnek a kérdést, az ominózus manőverében közrejátszott-e a tény, hogy Allmendinger nem teljes szezonos pilótája a mezőnynek, így a rájátszásért sem harcolt.

“Nem, ez autóverseny” – válaszolta a floridai.

“Tudom, hogy kik vannak körülöttem. Őszintén szólva nem hittem, hogy nyerhetünk amikor Alex mellém került a kanyarban, AJ pedig elém. Nem ez volt a terv, hanem az, hogy a fehér zászló után megpróbáljak az élen maradni. Én mindenkivel egyformán versenyzem.”

Chastain elárulta, hogy egész hétvégén túlkormányzottsággal küszködött, ami közrejátszott abban is, hogy ráfutott Allmendingerre.A 29 éves pilóta ugyanakkor azt is sejti, hogy az eset rányomhatja a bélyegét kettejük viszonyára.

“AJ elvesztett már miattam egy győzelmet Daytonán az Xfinity Seriesben, most pedig nyilvánvalóan negyed mérföldnyire volt tőle itt is. Rengeteget tanultam AJ-től és biztos vagyok abban, hogy ez a dolog ártani fog a kapcsolatunknak. Úgy érzem, hogy az utóbbi időben már kezdtem visszaszerezni a barátságát és jól kijöttünk, valahányszor csak találkoztunk. Utálom ezt a helyzetet, mivel többször is átéltem már. Keményen harcoltam, aztán beleszálltam másokba, beleértve Justin Markst is [a Trackhouse Racing szintén versenyző társtulajdonosa – a szerk.], aki a győzelemért ment 2017-ben Road Americán. Ok nélkül kiütöttem őt és James Davisont is. Tisztában vagyok azzal, hogy gyakran elkövetem ugyanazokat a hibákat. Most viszont egy Cup-győzelemről volt szó és nem engedhettem csak úgy el.”

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy