NASCAR: Chastain szerint az Allmendingerrel való barátsága bánhatja a COTA-n történteket

NASCAR: Chastain szerint az Allmendingerrel való barátsága bánhatja a COTA-n történteket
credit:NASCAR MediaVasárnap, az austini Circuit of the Americason lebonyolított futamot követően először tehetett látogatást a NASCAR Cup Series victory lane-jén Ross Chastain.

A Trackhouse Racing pilótája a legutolsó körben szerezte meg a végül a győzelméhez vezető első pozíciót, miután hátulról meglökte AJ Allmendingert, aki aztán magával vitte az akkor az élen haladó Alex Bowmant is.

Allmendinger kiforgott és végül be kellett érnie a 33. hellyel.

A Kaulig Racing pilótája egy pillanatra sem palástolta csalódottsággal vegyülő dühét.

A versenyt követő sajtótájékoztatón fel is tették Chastainnek a kérdést, az ominózus manőverében közrejátszott-e a tény, hogy Allmendinger nem teljes szezonos pilótája a mezőnynek, így a rájátszásért sem harcolt.

„Nem, ez autóverseny” – válaszolta a floridai.

„Tudom, hogy kik vannak körülöttem. Őszintén szólva nem hittem, hogy nyerhetünk amikor Alex mellém került a kanyarban, AJ pedig elém. Nem ez volt a terv, hanem az, hogy a fehér zászló után megpróbáljak az élen maradni. Én mindenkivel egyformán versenyzem.”

Chastain elárulta, hogy egész hétvégén túlkormányzottsággal küszködött, ami közrejátszott abban is, hogy ráfutott Allmendingerre.

A 29 éves pilóta ugyanakkor azt is sejti, hogy az eset rányomhatja a bélyegét kettejük viszonyára.

„AJ elvesztett már miattam egy győzelmet Daytonán az Xfinity Seriesben, most pedig nyilvánvalóan negyed mérföldnyire volt tőle itt is. Rengeteget tanultam AJ-től és biztos vagyok abban, hogy ez a dolog ártani fog a kapcsolatunknak. Úgy érzem, hogy az utóbbi időben már kezdtem visszaszerezni a barátságát és jól kijöttünk, valahányszor csak találkoztunk. Utálom ezt a helyzetet, mivel többször is átéltem már. Keményen harcoltam, aztán beleszálltam másokba, beleértve Justin Markst is [a Trackhouse Racing szintén versenyző társtulajdonosa – a szerk.], aki a győzelemért ment 2017-ben Road Americán. Ok nélkül kiütöttem őt és James Davisont is. Tisztában vagyok azzal, hogy gyakran elkövetem ugyanazokat a hibákat. Most viszont egy Cup-győzelemről volt szó és nem engedhettem csak úgy el.”