NASCAR: Wallace attól félt, hogy sérülése miatt ki kell hagynia a texasi hétvégét

NASCAR: Wallace attól félt, hogy sérülése miatt ki kell hagynia a texasi hétvégét
credit:NASCARA NASCAR Cup Series múlt vasárnapi, Atlanta Motor Speedwayen rendezett versenye csúnya balesettel ért véget Bubba Wallace számára.

A legutolsó körben Ryan Blaney megpróbálta tolni előre a 23XI Racing pilótáját, végül azonban a külső falra matricázódtak a mögöttük lévő Chase Briscoe-val együtt.

Wallace számára azonban a feketeleves csak ezután jött.

Amikor a győztes William Byron épp áthaladt a célvonalon, a 28 éves alabamai egy masszív baleset kellős közepén találta magát Justin Haleyvel és Chris Buescherrel együtt.

A legnagyobb ütés Wallace-t érte, de látszólag sértetlenül hagyta el járművét.

A pilóta viszont később elárulta, hogy ez egyáltalán nem fedte a valóságot és néhány napig még az is a levegőben lógott, hogy ki kell hagynia a mostani, COTA-n zajló versenyhétvégét.

„A baleset után még semmit sem éreztem, teljesen jól voltam” – nyilatkozta már Austinban Wallace.

„Néhány óra elteltével viszont, ahogyan az adrenalinszintem csökkent már egyre nehezebb lett a karom, minden mozdulat fájt. A legjobban a vállam miatt aggódtam, amit a holtszezonban műtöttek. Komolyan paráztam attól, hogy Austinban nem fogok tudni versenyezni. Szerencsére szerdára már rendben volt, köszönhetően a fizioterapeutámmal végzett kezeléseknek.”

A szóban forgó operációt még novemberben hajtották végre Wallace-on, felépülése pedig a vártnál lassabban zajlott.

Ennek következtében bő három hónapig nem is tudott autóba ülni, így több, fontos idény előtti teszten sem tudott részt venni.

A hírek szerint az atlantai becsapódáskor nagyon magas G-értékeket mértek a versenyzőn lévő szenzorok, a pontos számokat viszont sem a NASCAR, sem pedig a 23XI Racing nem hozta nyilvánosságra.

„Karrierje eddigi legnagyobb ütését kapta Bubba, amikor nekivágódott a falnak” – erősítette meg a spotter Freddie Kraft.

„A legrosszabb a hirtelen lassulás volt, lényegében a másodperc tört része alatt ment le 200-ról 0-ra. A csapatrádión meg is ijedtünk, mert nem válaszolt azonnal, csak azt hallottuk, hogy lélegezni próbál.”

Wallace szerencsére már úgy tűnik, ismét 100%-os.

A tegnapi Xfinity-futamon akár egy nagyon jó eredményre is esélye volt, váltóprobléma miatt azonban ettől már a második szakaszban elbúcsúzhatott és végül be kellett érnie a 22. hellyel.

Ma este pedig már vár rá a Cup versenye, szintén az austini roadon.