NASCAR: Csapás csapás hátán – Újabb büntetést kapott Keselowski

NASCAR: Csapás csapás hátán – Újabb büntetést kapott Keselowski
credit:NASCAR


Nem így képzelte első, csapattulajdonosi szezonját Brad Keselowski.

Mint ismeretes, az RFK Racing brutális mértékű büntetést kapott, mivel a NASCAR szerint a szabályokba ütközően módosítottak az autó egyik, külső gyártótól kapott elemén.

Pontos részletek erről nem láttak napvilágot, a pletykák szerint viszont a Keselowski által vezetett 6-os Ford kasztnijának hátsó része az érintett.

Az viszont tény, hogy a gárdára az utóbbi időszak legsúlyosabb szankcióit mérték, miután 100-100 pontot egyaránt levontak az autó, valamint a pilóta neve mellől, a crew chief Matt McCall négyfutamos eltiltást kapott, emellett 100.000 dollárt is perkálnia kell.

Ha mindez nem lenne elég, Keselowskitól 10 playoff-egységet is elvettek, így – mivel eddig nem szerzett egyetlen rájátszásbeli pontot sem – jelenleg mínusz 10-en áll.

A 2012-es bajnok összetettben a 16.-ról a 35.-re esett vissza.

Az RFK pénteken bejelentette, hogy fellebbez a döntés ellen.

A csapások viszont itt még nem érnek véget számukra.

Az ezen a hétvégén a COTA rendezendő verseny programját megelőző technikai ellenőrzésen ugyanis kétszer is megbukott a 6-os gép, aminek következtében erről a hétvégéről felfüggesztették az autó szabályosságáért is felelő car chiefet.

Nem ők voltak az egyetlenek, akik egymás után két alkalommal elhasaltak a vizsgálatok során.

A The Money Team Racing 50-es Chevyje (Kaz Grala) és az MBM Motorsports 66-os Fordja (Boris Said) a karosszériáért felelős szakembert, míg a Spire Motorsports 77-es Chevyje (Josh Bilicki) a versenymérnököt kénytelen nélkülözni.