NASCAR: Allmendinger nyert, Gragson rosszulléte ellenére is top 4-es a COTA-n

NASCAR: Allmendinger nyert, Gragson rosszulléte ellenére is top 4-es a COTA-nAJ Allmendiger győzelmével ért véget a NASCAR Xfinity Series szombati Pit Boss 250-e a Circuit of the Americason.

A szezon legelső road-futamának végén a Kaulig Racinget szolgáló pilóta 2.039 másodpercet vert a mögötte célba ért Austin Hillre.

Allmendinger ezzel a tizenegyedik elsőségét ünnepelhette a nemzeti másodosztály mezőnyében.

Harmadikként a főállású Cup-versenyző Cole Custert érte a kockás zászlót, míg a negyedik pozíciót Noah Gragson kaparintotta meg.

A JR Motorsports utóbbi ifjoncának teljesítményét csak még inkább felerősíti, hogy a táv során motorproblémával, valamint rosszulléttel is meg kellett küzdenie.

Gragson a második szakaszban kezdett panaszkodni szédülésre és hányingerre.

Soros pitkiállása alatt csapata az innivalójába tett gyógyszerrel próbálta orvosolni a problémát, ami szerencsére hatásosnak is bizonyult.

“Soha életemben nem voltam még rosszul a volán mögött” – nyilatkozta a leintés után a 23 éves Las Vegas-i, aki ironikus módon pontosan arról vált híressé, hogy győzelmei után gyakran szó szerint elhányta magát a pályán a felszabaduló adrenalin miatt.“A srácok viszont soha nem mondanak le rólam! Rengeteget dolgoztunk azért, hogy jobbak legyünk. A célunk a top 4 volt és az, hogy kvalifikáljuk magunkat a Dash 4 Cashbe. Megcsináltuk!”

A pénzdíjas D4C első, Richmond Racewayen rendezendő fordulójába Gragsonon kívül bejutott még természetesen Allmendinger és Hill, valamint Sam Mayer is az ötödik helyének köszönhetően.

Nem zárt viszont jó napot a mezőny maradék két Cup-versenyzője.

A DGM Racing 92-es Chevyjét vezetett Ross Chastain a hat körrel a vége előtt elrendelt restartkor még a második pozícióban állt, az 1-es kanyarban viszont megforgott és végül csak a tizenhetedikként ért célba.

Bubba Wallace versenye a második szakaszban pecsételődött meg váltóhiba miatt.

A Joe Gibbs Racing színeiben nevezett alabamai a huszonnyolcadikként fejezte be a futamot.Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy