Keselowski: Senki sem akar ebbe a helyzetbe kerülni

Keselowski: Senki sem akar ebbe a helyzetbe kerülni
credit:NASCARAz idei szezont megelőzően a NASCAR világosan közölte, hogy rendkívül komolyan fogják venni a külső gyártóktól származó elemeken végrehajtott, szabályellenes módosításokat.

A szervezet nem a levegőbe beszélt a brutális szankciók kiszabása terén.

A legelső szenvedő alany az RFK Racing lett, azon belül is a 6-os számú, a csapat társtulajdonosa, Brad Keselowski által vezetett Ford.

Mint az USAracing beszámolt róla, a NASCAR az elmúlt évek legsúlyosabb büntetéscunamiját mérte a gárdára 100-100 bajnokságbeli pont levonásával, a crew chief négyfutamos felfüggesztésével és 100.000 dolláros pénzbírságjával, valamint további 10 playoff-egység elvételével.

Mindennek hála Keselowski az összetett 16. helyéről a 35.-re esett vissza, a rájátszásbeli pontok terén pedig konkrétan mínusz 10-en áll.

Az RFK fellebbezést nyújtott be, de bennfentes információk szerint szinte semmi esélyük nincs arra, hogy semmissé nyilvánítsák a döntést.

A szabálysértés pontos okát nem hozták nyilvánosságra, a hírek szerint viszont a csapat az autó kasztnijának hátsó részéhez nyúlt hozzá.

Közel egy héttel a szankciók bejelentése után végre megszólalt maga a legfőbb érintett is.

„Nyilván nem ezt akartuk” – nyilatkozta Keselowski a FOX-nak a hétvégi versenyeknek otthont adó COTA-n, amelyen ráadásul egy újabb büntetéssel sújtva fog indulni.

„Senki sem akar ebbe a helyzetbe kerülni. Én viszont azon a véleményen vagyok, hogy ki fogjuk hozni belőle a legtöbbet. Fuldokolhatunk a könnyeinkben, vagy inkább erősebbé és jobbá válhatunk általa. Elkötelezett vagyok az utóbbi iránt. Le kell küzdenünk a nehézségeket. Megpróbálunk rájönni, miként válhatunk ezáltal jobbá csapatként és remélhetőleg az iparág részeként is. A célom, hogy ne a jelenlegi dolgokon rágódjak, hanem arra koncentráljak, hogy mit tanulhatunk és hogyan fejlődhetünk. Végső soron a célunk az, hogy futamokat nyerjünk és a bajnokságért harcoljunk. Nyilvánvaló, hogy most nem itt tartunk. Ugyanakkor ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy feladnánk. Durva időszakot élünk, de ez valószínűleg megjósolható volt. Pokolian fogunk harcolni azért, hogy előre nézhessünk, ne pedig a hátsó ablakon át.