NASCAR: Fellebbez a horribilis büntetése ellen az RFK Racing

NASCAR: Fellebez a horribilis büntetése ellen az RFK Racing
credit:NASCAR MediaA Roush Fenway Keselowski Racing hivatalosan bejelentette, hogy benyújtotta fellebbezését a NASCAR által rájuk kiszabott büntetések ellen.

Mint ismeretes, a csapatot az utóbbi évek legsúlyosabb szankicóival sújtották, miután kiderült, hogy a szabálykönyv egyértelmű tiltása ellenére módosításokat hajtottak végre a Brad Keselowski által vezetett 6-os Fordon.

A NASCAR idén bevezetett új regulái értelmében a csapatok már szinte valamennyi elemet kizárólagos beszállítóktól kapják, amelyeken nem módosíthatnak.

Azt egyelőre nem közölték, hogy az RFK Racing az autó mely’ területéhez nyúlt hozzá.

A pletykák szerint viszont a Ford karosszériájának hátsó rész az érintett.

Egy biztos, a gárdára rendkívüli mértékű büntetést róttak ki, aminek értelmében 100-100 bajnokságbeli pontot levontak az autó, valamin a versenyző neve mellől, a crew chief Matt McCall négyfutamos felfüggesztést kapott, emellett pedig további 100.000 dollárt is fizetnie kell.

Ha mindez nem lenne elég, Keselowskit megfosztották 10 playoff-egységtől is. Ennek révén a 37 éves pilóta jelenleg mínusz 10-en áll, mivel az eddigi öt forduló során még egyetlen rájátszásbeli egységet sem tudott gyűjteni.

Az összetettet tekintve a csapat társtulajdonosa, egyben versenyzője ráadásul a 16. helyről a 35.-re esett vissza.