Hatalmas bravúr: Egy szerelő is kvalifikálta magát a COTA-n rendezendő NASCAR-futamra!

Hatalmas bravúr: Egy szerelő is kvalifikálta magát a COTA-n rendezendő NASCAR-futamra!
credit:NASCAR Media
Hatalmas bravúr: Egy szerelő is kvalifikálta magát a COTA-n rendezendő NASCAR-futamra!


Alig néhány nappal ezelőtt jelentette be hivatalosan a Reaume Brothers Racing, hogy Brad Perezt nevezik a NASCAR Truck Series szombati, Circuit of the Americason rendezendő futamára.

A 25 esztendős floridai eddig nem igazán a volán mögötti karrierjéről volt ismert, sokkal inkább a pitfalon túli tevékenységéről.

Az elmúlt években több csapatnál is megfordult, jelenleg pedig a Matt DiBenedettót soraiban tudó Rackley WAR-t erősíti szerelőként és abroncstechnikusként.

Versenyzőként eddig főként alacsonyabban rangsorolt klub-bajnokságokban mérette meg magát, egyetlen ARCA-bevetését pedig csak tavaly teljesítette Watkins Glenen, ahol a huszonnegyedikként ért célba.

„Ez a megállapodás rendkívül különleges számomra” – nyilatkozta Josh Reaume még a hétvégét megelőzően.

„Figyeltem Bradet munka közben. Ő egy elsőrangú szakember, aki folyton lehetőséget keres arra, hogy kapcsolatokat építsen és maga is versenyezhessen. Brad megtestesíti a csapatunk hitvallását, az elszántságot és precíziót, így nagyon izgatott vagyok, hogy lehetőséget adhatok neki az autónkban a COTA-n.”

Nem meglepő módon Pereznek egy emberként szurkolt a NASCAR paddockja, így érthető volt az öröm, amikor megcsinálta azt, amit sokan lehetetlennek tartottak: kvalifikálta magát a futamra.

Tizenhatodikként zárta saját, tizenkilenc fős csoportját, aminek eredményeként a harminckettedik pozícióból kezdheti meg debütáló versenyét a NASCAR-ban.

A pole-t egyébként a 2020-as bajnok Sheldon Creed szerezte meg.

Ezzel a Young’s Motorsports fennállása legelső rajtelsőségét ünnepelhette.

Előfordulhat viszont, hogy Creedet a mezőny végére sorolják, mivel nagy eséllyel ki kell cserélni az üzemanyagpumpát az autójában.

Ebben az esetben a másodikként zárt Zane Smith várhatja az első helyről a zöld zászlót Alex Bowman oldalán.

Nem jutott viszont túl a kvalifikáción John Atwell, Samuel Lecomte és Tyler Hill, így ők a futamot már csak nézőként követhetik.