„Azt hittem, már a mennyországban vagyok” – Danica Patrick legijesztőbb balesete

“Azt hittem, már a mennyországban vagyok” – Danica Patrick legrosszabb balesete
Danica Patrick 2005-ben (credit:Indianapolis Motor Speedway)Pályafutása során Danica Patrick számos hajmeresztő balesetnek volt a szenvedő alanya az IndyCarban és a NASCAR-ban egyaránt

Szerencsére a súlyos sérüléseket sikerült elkerülnie, saját bevallása szerint azonban legalább tucatnyi agyrázkódással kellett megbirkóznia.

A wisconsini ex-versenyző ennek ellenére kristálytisztán emlékszik az összes bukására, beleértve az élete első IndyCar-futamán történtre is, amit karrierje legrosszabb élményeként könyvelt el.

A bajnokság 2005-ös, Homestead-Miami Speedwayen rendezett szezonnyitója már eleve kellemetlenül indult Patrick számára.

Az edzések során komoly fájdalmak kínozták, miután alacsony termete révén az autó hatpontos biztonsági öve pontosan a csípőcsontja felett szorította a leginkább. Ő maga ezt úgy jellemezte, mintha folyamatosan éles késekkel szurkálták volna a testét.

Magán a versenyen azonban ez lett a legkisebb problémája.

A Toyota Indy 300 158. körében Kosuke Matsuura megforgott, a láncreakció pedig több másik autót is magával rántott, köztük Patrickkel.

Az akkor 22 éves pilóta nagy erővel csapódott a 2-es kanyar falába.

A baleset után Patrick saját lábán hagyta el autója roncsait, de szemmel láthatóan rendkívül zavart volt.

A pálya egészségügyi központjában egy rövid időre el is vesztette az eszméletét, ezért a közeli kórházba szállították további vizsgálatok céljából.„Amikor magamhoz tértem, a vizsgálóban megláttam az orvosokon kívül az IndyCar saját lelkészét is és rögtön arra gondoltam, ‘Mi a franc folyik itt?'” – mesélte a 2008-as, Motegin aratott győzelme, majd a következő évi Indianapolis 500-on szerzett harmadik helye révén máig a széria legeredményesebb női pilótájának számító wisconsini a National Geographic ‘Running Wild With Bear Grylls’ című dokusorozat vendégeként.

„Ekkor megjelent az anyukám is és fölém hajolva csak annyit mondott, ‘Minden rendben van kicsim, csak volt egy kis baleseted’. Erre én: ‘Kis baleset? Egy pillanatra azt hittem, hogy már a mennyországban vagyok!’ Rengeteg nagy bukásom volt a karrierem során, de mind közül ez volt a legijesztőbb.”

Az elvégzett tesztek egyértelműen agyrázkódást állapítottak meg nála, néhány órával később pedig már haza is engedték.

Danica a két héttel későbbi, phoenixi versenyre teljesen felépült.

Két hónap múlva pedig, a 88. Indy 500-on világhírnévre tett szert, kirobbantva a híres-hírhedt Danica-mániát.

Erről az alábbi cikkben lehet bővebben olvasni:>>>>>A Danica-mánia és ami mögötte volt