NASCAR: Egy pilóta máris rászabadítaná Atlantára Alex ‘Pályagyilkos’ Bowman átkát

NASCAR: Egy pilóta máris rászabadítaná Atlantára Alex ‘Pályagyilkos’ Bowman átkát
credit:NASCARCorey Heim győzelmét hozta az átfazonírozott Atlanta Motor Speedwayen rendezett, legelső NASCAR Truck-futam.

A Kyle Busch Motorsports versenyzője ezzel karrierje során először látogathatott el a nemzeti harmadosztály victory lane-jére.

Nem mindenkinek alakult viszont jól a viadal.

Közéjük tartozott Carson Hocevar is.

A Niece Motorsportsnak vezető amerikait szó szerint az ág is húzta a futam során: belekeveredett balesetbe, defektet kapott és még büntetést is kiróttak rá gyorshajtás miatt a pitben.

Nem meglepő, hogy a végül 27.-ként zárt 19 éves pilóta rossz szájízzel hagyta el a pályát.

Olyannyira, hogy egyenesen rászórná a hírhedt Bowman-átkot.

„A nyilvánvaló okokból remélem, hogy vasárnap Bowman nyer” – írta Twitterén.

A sztori hátterében az a tendencia áll, miszerint azon pályákkal szinte mindig történik valami, ahol Alex Bowman győzni tud.

Ebből adódóan nem csoda, hogy a Hendrick Motorsports versenyzőjének neve mellé egyre gyakrabban teszik oda a “pályagyilkos” jelzőt, lévén tényleg kezd úgy tűnni, mintha valamiféle átkot szórna az általa meghódított vonalvezetésekre.


Lássuk csak, mi történt az eddig hét nemzeti kategóriás sikeréből öt alkalommal is:


2017: Charlotte Motor Speedway /Xfinity Series/ – Drive for the Cure 250: Bowman nyer, a következő idényben a versenyt átköltöztetik a road vonalvezetésre

2019: Chicagoland Speedway /Cup Series/ – Megszerzi első királykategóriás győzelmét. 2020-ban a pálya a COVID miatt elkaszálja futamát, a következő idényben pedig már eleve nem kerül be a naptárba.

2020: Auto Club Speedway /Cup Series/: Karrierje során másodszor látja meg elsőként a kockás zászlót a legnagyobbak között. A létesítmény utána bejelenti azon tervét, miszerint rövid ovállá akarják alakítani a kétmérföldes pályát.

2021: Richmond Raceway /Cup Series/: Bowman diadalával zárul a Toyota Owners 400, Richmond 2022-ben már nem kap helyet a rájátszásban.

2021: Pocono Raceway /Cup Series/: Behúzta a Pocono Organics CBD 325-öt, a következő idényben kettő helyett már csak egy versenyt rendeznek Poconón.KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>Futam közben kapott füstmérgezést Hailie Deegan (VIDEÓ)