F1: A McLaren már nem titkolja, hogy terveik vannak Hertával

F1: A McLaren már nem titkolja, hogy terveik vannak Hertával
credit: Penske Entertainment/Joe SkibinskiMúlt héten került hivatalosan bejelentésre, hogy a McLaren leszerződtette Colton Hertát az előző évi autójának tesztprogramjába.

Az új szabály értelmében a csapatoknak már lehetőségük van rá, hogy egyéves autókat tesztelhessenek, amivel esélyt adhatnak a feltörekvő tehetségeknek arra, hogy megcsillogtathassák képességeiket egy F1-es gépben.

Ennek révén a hatszoros IndyCar-futamgyőztes ifjonc a 2021-es MCL35M-mel fog körözni.

Zak Brown korábban még úgy nyilatkozott, hogy hajlandó segíteni jó barátjának, egyben üzlettársának, Michael Andrettinek abban, hogy Herta összegyűjthesse a Formula 1-es debütáláshoz szükséges szuperlicenc-pontokat.

Ez szabadedzéseken való részvétel által valósulhatott volna meg, jelen kontraktus megerősítésekor azonban a McLaren már egy árva szót sem említett a 21 éves amerikai potenciális, pénteki indításáról.

Ennek kapcsán rögtön beindultak a találgatások arról, hogy Hertát a wokingiak konkrétan lecsaphatják a saját F1-es csapatának beindításán rendületlenül fáradozó Andretti kezéről.

A McLaren pedig már nem is cáfolja, hogy komolyabb terveik lehetnek az amerikai tehetséggel.

“Idén van lehetőségünk először arra, hogy tavalyi autóval tesztelhessünk” – nyilatkozta a Motorsportnak a McLaren csapatfőnöke, Andreas Seidl.“Jelenleg is a program részleteinek véglegesítésén dolgozunk, hogy melyek lesznek a helyszínei, időpontjai stb. A terv viszont kristálytiszta: adni akarunk Coltonnak néhány tesztnapot, esélyt arra, hogy kiélvezze egy F1-es autó vezetését, ezzel együtt pedig megmutathassa, hogy mire képes. Ő egy nagy tehetség, mi pedig innen fogunk kezdeni.”

Herta kontraktusa kapcsán Brown is tett egy érdekes kijelentést:

“Colton tesztprogramja azon vágyunkon alapul, hogy lássuk, miként boldogul és a McLaren szempontjából kiértékelhessük.”

Nagy kérdés, hogy mit szól mindehhez Andretti, aki az F1-es törekvéseinek zászlajára tűzte Hertát, úgy emlegetve őt, mint az USA jelenlegi legnagyobb reménysége a világbajnokságban nem csak a csapata, de annak befektetői számára is.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy