Ebből szappanopera lesz: A McLaren máris cáfolja O’Ward nyilatkozatát

Ebből szappanopera lesz: A McLaren máris cáfolja O’Ward nyilatkozatát
credit:Penske Entertainment/Chris OwensNéhány nappal ezelőtt került reflektorfénybe Pato O’Ward IndyCar-karrierjének jövője, miután a mexikói versenyző nyíltan kijelentette, élő szerződése ellenére egyáltalán nem biztos, hogy 2023-ban is marad az Arrow McLaren SP kötelékében.

Tette mindezt közvetlenül azután, hogy a McLaren bejelentette Colton Herta szerződtetését az előző évi Formula 1-es autóval zajló tesztprogramjába.

“Jelenleg a McLarennel állok szerződésben, ugyanakkor vannak olyan forgatókönyvek is, amelyek már egy teljesen más pozícióba hozhatnak engem az idény végén” – nyilatkozta O’Ward a RACER-nek.

Arra a kérdésre, hogy van-e már tervben egy majdani F1-es tesztje, vagy pénteki szabadedzése a wokingiakkal, pedig így válaszolt:

“Nem, nem tudok róla.”

O’Ward szavaival ellentétben viszont Zak Brown a minap kijelentette, nincs semmilyen változás terítéken a csapat jövőbeli terveit illetően.

„Azt akarjuk, hogy Pato 100%-ban az IndyCarra koncentráljon” – mondta a Motorsportnak a McLaren-vezér.

„Úgy gondoljuk, hogy van esélyünk a bajnoki címre idén. Pato státuszát tekintve nincs változás. Több évre szóló szerződésben áll velünk. Tudom, hogy sok a zaj körülötte, de ezek mind alaptalanok.”

A McLaren egyáltalán nem rejti véka alá, hogy a Hertával való közös munkájuk akár komolyabbra is fordulhat.

Ezzel párhuzamosan viszont azt is leszögezték, hogy az amerikai pilóta leigazolása egyáltalán nem O’Ward kárára történt.